-
شماره ركورد
9967
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9967
-
پديد آورنده
مجتبي احمدي
-
عنوان
پيش بيني جريان هاي ساحلي در شرايط طوفاني با استفاده از مدل درختي (الگوريتم M5’)
-
مقطع تحصيلي
دريافت درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي عمران گرايش سازه دريايي
-
سال تحصيل
دي ماه 1390
-
تاريخ دفاع
دي ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر عباس يگانه بختياري-دكتر باقر ذهبيون
-
چكيده
چكيده
يكي از مسايل مهم در مهندسي و مديريت سواحل، مراقبت و نگهداري از سرزمينهاي ساحلي است. اين مساله بويژه در مكانهاي مهم و مسكوني داراي اهميت فوقالعادهاي است. از مشكلات اساسي سرزمينهاي ساحلي فرسايش اين مناطق به دليل جابجايي رسوبات در اثر جريانهاي دريايي است.
سختي كار در برداشت دادهها در شرايط طوفاني و پيچيدگي تحليل بر رويدادهاي همزمان اثر موج و بادهاي شديد يا طوفان باعث آن شده است كه مدل هاي اندكي در مورد جريانات در شرايط طوفاني ارائه شود. يكي از اولين مطالعات انجام شده در اين زمينه بررسيهايي است كه در بندر جواتسو – اوگاتاي ژاپن صورت گرفته است.
در اين مطالعه سعي شده تا مدلي ارائه شود تا اثر همزمان موج و باد در آن ديده شود. براي اين كار ابتدا به بررسي پارامترهاي مؤثر در مسئله پرداخته شد . با استفاده از رويكرد استفاده از اعداد بدون بعد و انجام فعاليت داده كاوي با كمك گرفتن از يكي از ابزارهاي محاسبات نرم يعني درخت تصميمگيري، مدل درختي (الگوريتم M5’) و با استفاده از دادههاي ميداني برداشت شده در سايت مطالعاتي ساحل اوگاتاي ژاپن مدلي ارائه شود تا توسط آن بتوان به پيشبيني جريانهاي ساحلي پرداخت . هدف ساخت مدلي است كه ضمن دارا بودن دقت كافي در حد ساير روشهاي ابزار محاسبات نرم نظير استفاده از شبكههاي عصبي مصنوعي در پيشبيني جريانهاي ساحلي و يا كاربرد سيستم استنباط فازي (ANFIS) در پيشبيني جريانهاي ساحلي، داراي سادگي و منطبق با فيزيك مسئله باشد. در نهايت با كمك مدل ساخته شده يك رابطه جديد ارائه شده كه با ارائه شاخصهاي آماري براي كل دادههاي موجود و مقايسه نتايج حاصل با ساير روشها نشان داده شده است كه از دقت قابل قبولي برخوردار بوده است.
واژههاي كليدي: جريانهاي ساحلي، جربان عمود بر ساحل، جريان كرانهاي، درخت تصميمگيري، مدل درختي، الگوريتم M5’
-
لينک به اين مدرک :