-
شماره ركورد
9993
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
9993
-
پديد آورنده
محمدرضا محبعلي
-
عنوان
تعاملات اجتماعي در مجتمعهاي مسكوني بلند مرتبه
-
مقطع تحصيلي
درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري گرايش مسكن
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1390
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر علي ياران دكتر سيدباقر حسيني
-
چكيده
چكيده
بررسي تعاملات اجتماعي در ساختمانهاي بلند مرتبه مسكوني در سه حوزه مجزا صورت گرفته كه اين حوزهها عبارتند از : مسكن ، ساختمانهاي بلند مرتبه و تعاملات اجتماعي.
بررسي موضوع مسكن در مقايسه اي ساختاري و تحليلي ميان گونه هاي مختلف مسكن شهري و نيز تعريف ساخت و سازهاي آپارتماني و نيز شناخت گونههاي مختلف بر اساس نوع دسترسي محقق شده است. برآيند مطالعات صورت گرفته در اين بخش مويد اين نكته است كه هر يك از گونههاي مسكن به فراخور بستر و شرايط زماني و مكاني مختلف مي تواند پاسخي مناسب براي نياز هاي انسان شهرنشين بشمار آيد. در بخش ساختمانهاي بلند با نگاهي تاريخي، بررسي ريشهها و عوامل مختلف در شكل گيري و توسعه اين گونه مسكوني در ايران و جهان مطرح ميشود. بررسي نظرات و ديدگاههاي مختلف در خصوص ساختمان هاي بلند و نيز بررسي نقش و تاثير متقابل ساختمانهاي بلند و شهر بخشهايي است كه در ادامه مطرح ميشود. از سوي ديگر بيان بخشي از ظوابط و چهارچوبهاي خدماتي و ساختاري از قبيل سازه و تاسيسات در تكميل شناخت عوامل مهم در ساختمانهاي بلند مسكوني بكار گرفته شده است. نتيجه حاصل از اين بخش نيز مؤيد اين نكته است كه برنامه ريزي مناسب در مقياسهاي مختلف و شناخت درست و كامل همه ابعاد اين گونه مسكوني ضمن رعايت ارتفاع مناسب ميتواند اين گونه از مسكن شهري را به گونهاي موفق تبديل كند. نهايتا در بخش تعاملات اجتماعي، به بررسي رابطه محيط و رفتارهاي اجتماعي و نيز عرصههاي عمومي در مجموعههاي مسكوني پرداخته شده كه نشان ميدهد تأمين كيفيت مناسب براي عرصه هاي عمومي به ويژه در طبقات بالا ، بهبود كيفيت زندگي اجتماعي ساكنين را به دنبال خواهد داشت.
مجموعه مطالب مطرح شده در اين بخشها حاكي اين نتيجه است كه ساختمان هاي بلند و آپارتمان ها علي رغم نگاه منفي در سطح جامعه و حتي در ميان معماران پيدا كرده است و نيز علي رغم تجربه هاي تلخ و شكست خورده در دهه هاي آخر قرن بيستم ، كماكان بصورت جدي يكي از گونه هاي مفيد و مناسب مسكن شهري بويژه در كلانشهرهاست. محدوديت هاي ساختاري و ارتفاع زياد در اين گونه ساختمانها به خودي خود دليلي براي رد همه جانبه آنها نبوده و مي طلبد كه برنامه ريزي هاي مناسب در مقياس شهري و در مقياس هر پروژه به نكات مهم مطرح شده توجه شود.
كليد واژهها : مسكن بلند مرتبه، تعاملات اجتماعي.
-
لينک به اين مدرک :