-
شماره ركورد
6827
-
پديد آورنده
عاطفه ملك جعفريان
-
عنوان
طراحي مدرسه متوسطه دوم دخترانه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1399
-
استاد راهنما
دكتر هانيه صنايعيان
-
موضوع ها
طراحي مدرسه متوسطه دوم دخترانه , طراحي معماري , طراحي فضاهاي آموزشي , طراحي مدرسه
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
عاطفه ملك جعفريان
-
تاريخ ورود اطلاعات
1399/06/24
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Girls Highschool
-
چكيده
مدرسه از مهم ترين نهادهاى اجتماعى، تربيتى و آموزشى و اصلى ترين ركن تعليم و تربيت است كه به منظور تربيت صحيح دانش آموزان در ابعاد دينى، اخلاقى، علمى، آموزشى، اجتماعى و كشف استعدادها و هدايت رشد متوازن روحى و معنوى و جسمانى آنان براساس اهداف مصوب دوره هاى تحصيلى و برابر ضوابط و دستورالعمل هاى وزارت آموزش و پرورش تأسيس و اداره مى شود.
طراحي معماري مدارس از آن رو قابل توجه است كه دانش آموزان ساعات بسياري از روز را در مدرسه مي گذرانندو مدرسه به نوعي خانه دوم دانش آموز محسوب مي شود.
اين موضوع براي دانش آموزان مقطع متوسطه دوم در سه پايه دهم، يازدهم ودوازدهم ودر سه رشته رياضي، تجربي وانساني كه موضوع طرح است اهميت بيشتري پيدا مي كند زيرا دانش آموزان در اين مقطع به دليل آزمون كنكور سراسري زمان بيشتري به نسبت ساير دانش آموزان در مدرسه مي گذرانند و اين موضوع سبب توجه بيشتر به طراحي فضاهاي مطلوب براي مطالعه مي گردد.
متاسفاته در طراحي هاي امروزه مدارس توجهي به نياز هاي روحي وروانشناس آموزان نمي شود ومدرسه براي آنها به فضايي خسته كننده تبديل مي شود حال آنكه دانش آموزان بايد حس تعلق خاطر به فضاهاي مدرسه را داشته باشم. همچنين استفاده از روش هاي آموزشي قديمي نيز سبب افت كيفيت شده وبايد سعي شود از روش هاي نوين آموزشي استفاده گردد همچنين استفاده از روش هاي آموزشي قديمي نيز سبب افت كيفيت شده وبايد سعي شود از روش هاي نوين آموزشي استفاده گردد به همين خاطر در طراحي سعي بر ابن است كه تمامي نياز هاي دانش آموزان در نظر گرفته شده ومجموعه به صورتي طراحي گردد كه مدرسه براي دانش آموزان به فضايي مناسب جهت ارتقا در آموزش وپرورش آنها واقع شود.
همچنين طراحي مجموعه به گونه اي است كه امكان استفاده از آن در ساير ساعات شبانه روز امكان پذير است به خصوص فضاهاي فرهنگي، به عنوان مثال برگزاري همايش هاي درسي در آمفي تئاتر، استفاده از كتابخانه در تمام ساعات ويا برگزاري نمايشگاه هاي مختلف در سالن اصلي وگالري مدرسه.
استفاده از فضاهاي باز ونيمه باز در مجموعه از جمله مواردي است كه تاثير بسزايي در روند يادگيري و خلاقيت دانش آموزان دارد.به همين
در شرايط فعلي ايران، فضاهاي باز مدارس مكاني جدا از بناي مدرسه محسوب شده و ادامه طبيعي كلاس هاي درس نمي باشند و به عنوان باقيمانده سايت به آن نگاه مي شود. اين بستر، فاقد انسجام و هويت لازم بوده و به ارضاي كامل نيازهاي آموزشي ، بازي و استراحت دانش آموزان مي پردازد.
بر اساس نتايج حاصل از اين پژوهش فضاهاي باز در مدارس بايستي سه حوزه فعاليت را پشتيباني نمايند : 1. تربيت بدني و تفريح 2. توسعه اجتماعي 3- يادگيري و آموزش. بدين منظور فضاهاي باز مدارس بايستي شامل : فضاهاي طبيعي - شامل علفزار شهري ، درختان ،بافت هاي آموزشي و فضاهاي سبز - ، كلاس هاي درسي بيروني، زمين هاي بازي خارقه و همچنين بازي هاي فعال و فضاهاي اجتماعي غير رسمي باشند.
طراحي حياط مركزي، بام سبز، ارتباط كلاس ها با محيط بيرون از طريق تراس، آمفي تئاتر روباز و فضاهاي نيمه باز از جمله تمهيدات براي ايجاد فضايي بهتر در طراحي لحاظ شده است تا دانش آموزان حداكثر تعلق به فضاي باز را داشته ومحيط آموزشي فضايي دلباز وانرژي بخش براي تحصيل آنها باشد.
همچنين سعي شده است در طراحي، پوشش گياهي ودرختان پراكنده سايت آسيب نبيند و قطع نشوند.
استفاده از تكنولوژي هاي نوين در تحصيل وهمچنين ساخت وطراحي مجموعه نيز لحاظ شده است.
با توجه به اين كه فضاهاي باز و نيمه باز تاثير بسزايي در آموزش وخلاقيت دانش آموزان دارد اميدوارم اين طراحي قدم موثري در عنايت به اين موضوع باشد و بتوان در آينده محيط هاي مطلوب تري براي تحصيل وآموزش دانش آموزان طراحي كرد.
-
كليدواژه ها
طراحي مدرسه متوسطه دوم دخترانه , طراحي معماري , طراحي فضاهاي آموزشي , طراحي مدرسه
-
لينک به اين مدرک :