-
شماره ركورد
7145
-
پديد آورنده
مهتاب سرشك
-
عنوان
طراحي سراي شعر و ادب فروغ
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1398
-
استاد راهنما
جناب آقاي دكتر عباس تركاشوند
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
مهتاب سرشك
-
تاريخ ورود اطلاعات
1399/12/13
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Design of Forough Poetry and Literature House
-
چكيده
فرانك اوهارا در شعري ميگويد: « اگر به شعر نياز نداري، ناز شستت!» اما همچنين ميگويد زماني به شعر احتياج نداريد كه نميخواهيد زنده بمانيد. شعر كمك ميكند كه بخواهيم زنده بمانيم. تقريباً مهم نيست كه كجا زندگي ميكني، شعر ميتواند كمك كند كه احساست را بگويي و نشان دهي. حتي ميتواند تو را به احساسات معرفي كند و راههايي براي بودن در اين دنيا بگويد، اين كاري است كه شعر انجام ميدهد. (برگرفته از تِدتاك "چرا به شعر نياز داريم" از استفان بِرت، منتقد ادبي)
شايد در دنياي سراسر دلمردگي امروز نياز به شعر بيش از هر زمان ديگري احساس شود و از آن جا كه معماري هنر خلق فضاهايي ست كه نياز انسان را فراهم كند پس چه بهتر اگر بتوانيم به كمك معماري فضايي بيافرينيم كه-حتي براي چند لحظه- نگاهي شاعرانه را به انسان ارزاني كند. جايي كه وظيفه انتقال حس و حال شاعرانه در آن، بر دوش تابلوهاي منقش به شعر و سردر بزرگش با عنوان "سراي شعر" نباشد. همان طور كه مسجد شيخلطفا... بيهيچ حرف و سخن اضافهاي، حس سبكي و نزديكي به پروردگار را در انسان-فارغ از هر دين و آييني- زنده ميكند.
از سويي شعر و شاعران زن معاصر و بهويژه شعرنو، در اغلب موارد حيطه هنجارشكني و نوآوري بوده است؛ وجود فضا و كالبدي براي انتقال حس شعر و ادبيات كه در عين يادماني بودن و حسگرايي، عملكرد مشخصي هم داشته باشد نيز حركت جديدي در حيطه معماري است.
پس برآن شديم تا با طراحي سراي شعر و ادب فروغ علاوه بر فراهم كردن فضايي شهري براي گذران اوقات فراغت و آشنايي بيشتر با انديشههاي شاعري معاصر كه شعر را از زندگي جدا نميدانست، زمينهساز فرصتي باشيم براي آنان كه هنوز ميخواهند زندگي كنند، چرا كه «شعر كمك ميكند تا بخواهيم زنده بمانيم.»
-
كليدواژه ها
شعر نو، سراي شعر، فروغ، بناي يادماني، فضاي شهري
-
لينک به اين مدرک :