-
شماره ركورد
7901
-
پديد آورنده
اميرعلي آقاخان علياء
-
عنوان
بررسي اختلالات ويروس كرونا بر زنجيرهتامين مواد غذايي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1401
-
استاد راهنما
دكتر صديقه شريفي
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
اميرعلي اقاخان عليا
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/06/13
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
عنوان به انگليسي
Investigating the disruptions of the corona virus on the food supply chain
-
چكيده
امروزه با شيوع همهگيري كوويد-19 در سيستم مديريتي زنجيره تامين در سرتاسر جهان ويراني و خلل ايجاد شده است. در حالي كه جامعه تحقيقاتي تلاشهاي قابلتوجهي براي پيشبيني تأثيرات همهگيري و بررسي رفتارهاي تطبيقي زنجيره تأمين در طول همهگيري انجام داده است، اطلاعات كمي در مورد مديريت زنجيره تأمين در مسير حذف اثر همهگيري و بهبود پس از اختلالات آن وجود دارد. دولت ها با رعايت پروتكل هاي بهداشتي سفت و سخت و محدوديت در زندگي روزمره، مانند فاصلهگذاري اجتماعي و بستن مشاغل و مدارس، اقدامات مهاري قوي براي جلوگيري از شيوع سندرم حاد تنفسي ويروس كرونا انجام دادند. در حالي كه اين اقدامات براي متوقف كردن انتشار بسيار مهم بود، تأثيرات رواني، اجتماعي و اقتصادي بينظم آنها بر رفتار مصرف غذا و سبك زندگي برجسته شد. بنابراين، هدف اين پژوهش درك چگونگي تغيير عادات غذايي مصرفكنندگان در ايران به دليل همهگيري و مشكلات و فرصتهاي بالقوه است كه ممكن است براي سيستم غذايي ايران ايجاد كند. بر اساس يك نظرسنجي مقطعي آنلاين با استفاده از يك پرسشنامه ساختاريافته اجرا شده به زبان فارسي از طريق گوگل فرم انجام شده است. در مجموع 124 پاسخ معتبر جمع آوري شد. نتايج نشان مي دهد كه رژيم غذايي و خريد، تهيه و استفاده از غذا به طور گسترده اي تحت تأثير قرار گرفته است. در واقع، نتايج نظرسنجي نشان داد (1) با تغيير در روش تهيه غذا، مصرفكنندگان تعداد بيرون رفتن ها براي خريد و همچنين خريد بيشتر در هر سفر را كاهش دادند تا بازديد از فروشگاه را به حداقل برسانند. (2) افزايش انباشت مواد غذايي فاسد نشدني؛ (3) تغيير به سمت رژيم هاي غذايي سالم. (4) افزايش قابليت هاي آشپزي؛ (5) كاهش ضايعات مواد غذايي. انتظار ميرود نتايج به برنامههاي اضطراري فعلي و همچنين استراتژيهاي بلندمدت مرتبط با غذا در ايران كمك كند.
-
كليدواژه ها
مديريت زنجيره تامين - كوييد-19- تاب آوري زنجيره تامين – چالش هاي بازيابي - مواد غذايي
-
لينک به اين مدرک :