-
شماره ركورد
8391
-
پديد آورنده
زهرا محرابيان
-
عنوان
مجتمع تجاري تفريحي باغميشه تبريز- آيسان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1401
-
استاد راهنما
دكتر عباس يزدانفر
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
زهرا محرابيان
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/02/19
-
دانشكده
معماري
-
عنوان به انگليسي
Commercial entertainment complex- Aysan
-
چكيده
واژه بازار كه اصل آن در پهلوي"واچار"است و هنوز هم درگيلان و نطنز بصورت واچار بكار مي رود، در اصل فارسي است وكلمه بازارگان ( بازرگان) از آن بدست مي آيد. فضايي كه در آن كالاهايي براي فروش يا توليد و فروش عرضه شود و محل تجمع و اغلب مسيري ارتباطي نيز باشد، بازار خوانده مي شود.
وقتي نام بازار را بر زبان مي آوريم در ذهن مردم تصوير مكاني مملو از مغازه و راهروهاي مسقف نقش مي بندد. اين تصوير، شكل فيزيكي همان بازار سنتي است كه در سالهاي متمادي، نقش و جايگاهي مختص به خود داشته و با يك مرحله از توسعه كشور در گذشته وابستگي دارد. اما در حال حاضر، بازار در ذهن نسل جديد تصويري متفاوت با آنچه در اذهان پيشينيان بوده، دارد. آنچه بازار سنتي را به بازار مدرن پيوند مي دهد و وجه مشترك اين دو محسوب ميشود، مبادله داوطلبانه و آزاد است.
همان طور كه در گذشته بازار قلب تپنده ي شهر ايراني اسلاميست و غير از مبادلات اقتصادي محلي براي گردهمايي و كنار هم آمدن كاربري هاي متعدد فرهنگي، آموزشي و .. است، امروزه نيز مراكز خريد ميبايست توان پاسخ گويي به نيازمندي هاي چندگانه و ابعاد مختلف زندگي شهري مخاطبين خويش را داشته باشند.
به گفته ي گيديون "مراكز خريد ميتوانند تلاقيگاه تبلور زندگي اجتماعي مردم باشند و زندگي مدني و غني دنياي قديم را بازسازي كندد."
هدف از نگارش اين رساله، ارائه روند نگرش به حل يك مسئله است. در حل اين مسئله تلاش بران بوده تا با در نظر گرفتن روح و معناي بازار در قلب معماري سنتي شهر ايراني و توجه به چالش هاي خاص پروژه، و نيازمندي هاي مخاطب طرح، بهترين پاسخ براي طراحي يك مجموعه ي زنده و پويا، با تعامل هرچه بيشتر با مخاطب خود ارائه شود.
-
كليدواژه ها
بازار , مجتمع تجاري , تفريحي , آموزشي , تبريز
-
لينک به اين مدرک :