-
شماره ركورد
8792
-
پديد آورنده
شيريندخت سادات افتخارزاده
-
عنوان
آشنايي با فرآيند توليد با پرينت سه بعدي و روشهاي بهينهسازي قطعات توليد شده به اين روش
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندس صنايع
-
سال فارغ التحصيلي
1402
-
استاد راهنما
دكتر محمدرضا محمدعليها
-
استاد مشاور
دكتر مجتبي ثقفي نيا
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
شيريندخت سادات افتخارزاده
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/07/26
-
دانشكده
مهندسي صنايع
-
عنوان به انگليسي
Familiarity with the production process with 3D printing and methods of optimizing the parts produced in this way
-
چكيده
از گذشته تا كنون روش¬هاي متنوعي براي ساخت قطعات مورد استفاده قرار گرفته¬اند و به صورت كلي اين فرآيند¬ها را مي¬توان در سه دسته كلي فرآيند¬هاي كاهشي،افزايشي و تركيبي تقسيم كرد. در فرآيند¬هاي كاهشي براي ساخت قطعه، بخشي از گوشته يا بخشي از بلوك اوليه قطعه حذف مي¬گردد. اكثر فرآيندهاي ماشينكاري مانند فرزكاري و تراش و سنگ¬زني، فرآيندهاي كاهشي هستند كه ضايعاتي كه در اين فرآيند ها ايجاد مي¬شود به عنوان يكي از نقاط ضعف بزرگ اين فرآيند ها به¬شمار مي¬رود. در اين ميان فرآيندهاي مختلف ساخت افزايشي قطعات، با شدت بسيار زيادي در دنيا در حال رشد است. پرينتر سه بعدي اولين بار در سال 1984 در ژاپن به ثبت رسيد. امروزه پرينتر سه بعدي در علوم مختلف مانند پزشكي، مهندسي، هنر و غيره كاربرد دارد. بطوريكه نمي¬توان نقش چاپگرهاي سه بعدي را ناديده بگيريم. پرينتر سه بعدي شبيه به cncهاي موجود هستند، كه مي¬تواند يك فايل سه بعدي طراحي شده با استفاده از نرم¬افزارهاي سه بعدي و يا اسكنر سه بعدي را به يك شيء فيزيكي قابل لمس تبديل كرد. توليد اجسام در پرينت سه بعدي به صورت لايه¬گذاري ميكروني انجام مي¬شود. اين روش برتري و معايب خاص خود را نسبت به روش¬ها توليد سنتي مانند ماشينكاري دارد.
پرينترهاي سه بعدي دستگاه¬هاي جديد و تكنولوژي نو ظهوري هستند و هر روز در حال پيشرفت است. در اين مطالعه سعي كرديم تا به پاسخ به پرسش¬هايي همچون "پرينتر سه بعدي چيست؟ و چه كاربري دارد؟ روش¬هاي بهينه سازي توليد به كمك پرينت سه بعدي چيست؟" بپردازيم.
در ادامه در فصل مقدمه¬اي در مورد روش¬هاي ساخت و ادبيات مربوط به موضوع تحقيق خواهيم پرداخت. در فصل دوم تاريخچه مطالعات انجام شده در اين زمينه و مقالات مربوط به بهينه سازي فرآيند توليد به كمك پرينتر سه بعدي بيان شده است. در فصل سوم به بررسي روش¬هاي بهينه كردن اين فرآيند توليد پرداخته-ايم و در فصل آخر نتيجه¬گيري و پيشنهادات بيان شده است.
-
كليدواژه ها
فرآيند ساخت كاهشي , فرآيند ساخت افزايشي , پرينت سه بعدي , ماشينكاري , بهينه سازي
-
لينک به اين مدرک :