-
شماره ركورد
9394
-
پديد آورنده
محمدابراهيم پويا
-
عنوان
شناسايي كور سيگنال فروسوي ماهواره استارلينك
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
برق
-
استاد راهنما
دكتر سيد عليرضا نظام الحسيني
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
محمدابراهيم پويا
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/08/15
-
دانشكده
برق
-
عنوان به انگليسي
Blind identification of Starlink satellite downlink signal
-
چكيده
با توجه به پيشرفت روزافزون حوزه اينترنت ماهواره اي و تزريق بيش از 6000 ماهواره توسط شركت SpaceX در لايه LEO ، اهميت شناسايي ساختار سيگنال مورد استفاده در اين منظومه ماهواره اي رو به افزايش است.
شركت SpaceX با توجه به مقررات كميسيون ارتباطات فدرال ايالات متحده، موظف به ارائه عمومي اطلاعات مدار، فركانس، پلاريزاسيون و شكل بيم مورد استفاده در ماهواره هاي استارلينك شده است [1]. اما اطلاعاتي از قبيل شكل سيگنال، مدولاسيون، زمان بندي و خواص طيف مورد استفاده به صورت عمومي ارائه نشده است. همانطور كه در اين گزارش توضيح داده خواهد شد، در اين ساختار از مدولاسيون هاي OFDM و QAM استفاده شده است كه دليل استفاده از مدولاسيون OFDM ، جلوگيري از ISI (تداخل ميان سمبلي) مي باشد. براي شناسايي دقيق تر ساختار اين سيگنال، بايد پارامتر هايي نظير تعداد زيرحامل ها، پهناي باند مورد استفاده و ... را با دقت مناسبي تخمين زده و با توجه به اين پارامتر ها مدلي را براي سيگنال ارائه كرد.
با استفاده از اين پارامتر ها مي توان داده هاي ارسال شده توسط ماهواره را بازيابي كرد. البته منظور ما از بازيابي، بازيابي داده هاي خام است. با توجه به اينكه داده ها همواره قبل از ارسال كد گذاري مي شوند. براي بررسي درستي پارامتر هاي تخمين زده شده مي توان داده هاي دريافت شده توسط يك گيرنده اصلي استارلينك را با داده هاي دريافت شده توسط يك سيستم گيرنده مستقل و بازيابي شده با استفاده از پارامتر هاي مذكور مقايسه كرد. هدف اصلي ما در اين پروژه تخمين اين پارامتر ها براي تشخيص درست سيگنال و بازيابي داده ها توسط آن مي باشد. با استفاده از داده هاي بازيابي شده و خواص همگام سازي مي توان از سيگنال استارلينك براي موقعيت يابي و ناوبري نيز استفاده كرد.
-
كليدواژه ها
OFDM , QAM , Ku , استارلينك , LEO , مدولاسيون
-
لينک به اين مدرک :