-
شماره ركورد
9592
-
پديد آورنده
عارف صائبي
-
عنوان
طراحي رصدخانه در كوير مرنجاب
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1403
-
استاد راهنما
دكتر ندا سادات صحراگرد منفرد
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
عارف صائبي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/12/09
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Maranjab Observatory in Maranjab Desert
-
چكيده
امروزه پيشرفت علوم مختلف رابطه مستقيمي بين مراكز علمي و پژوهشي و ميزان پيشرفته بودن و سرآمد بودن كشورها وجود دارد. به همين سبب وجود يك مركز علمي براي توسعه و تحقيق در علوم ستاره شناسي و كيهان شناسي بسيار در پيشرفت و توسعه علمي كشور كمك ميكند.
كوير مرنجاب با زيباييهاي خاص خود و آسمان بينظيرش، يكي از مكانهاي استثنايي براي رصد ستارگان و پديدههاي آسماني به شمار ميآيد. در سالهاي اخير، با توجه به اهميت و جذابيتهاي نجومي اين منطقه، اهميت ساخت رصدخانه اي مدرن در اين منطقه بالا رفته است.
اين رصدخانه بهعنوان يك مركز علمي با امكانات پيشرفته، قابليت رصد اجرام آسماني با دقت بالا را فراهم ميآورد. طراحي آن بهگونهاي صورت گرفته كه با استفاده از تكنولوژيهاي نوين، محققان و علاقهمندان به نجوم بتوانند به مطالعه عميقتري از كهكشانها، سيارات و ديگر پديدههاي كيهاني دست يابند. علاوه بر اين، قرارگيري آن در دل كوير مرنجاب، دور از آلودگي نوري شهرها، شرايط مناسبي را براي رصد دقيق فراهم ميكند.
از ديگر ويژگيهاي اين رصدخانه ميتوان به آموزش و ترويج علم نجوم اشاره كرد. با برگزاري كارگاهها و برنامههاي آموزشي، اين مركز ميتواند به افزايش آگاهي عمومي و جذب علاقهمندان به علم نجوم كمك كند. همچنين، اين رصدخانه ميتواند بهعنوان يك مقصد گردشگري علمي، به جذب گردشگران داخلي و خارجي ياري رساند و بدين ترتيب به توسعه اقتصاد منطقه كمك كند.
در نهايت، اين رصدخانه نه تنها يك مركز تحقيقاتي متمايز است، بلكه بهعنوان پلي ميان علم نجوم و جامعه، ميتواند نقش مهمي در فرهنگسازي و ارتقاي دانش نجومي ايفا كند.
-
كليدواژه ها
رصدخانه , صحراي مرنجاب , كوير
-
لينک به اين مدرک :