-
شماره ركورد
9694
-
پديد آورنده
زهرانوري
-
عنوان
طراحي خانه هايي با قابليت جابه جايي ريلي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي
-
رشته تحصيلي
مهندسي معماري
-
سال فارغ التحصيلي
1404
-
استاد راهنما
دكتر عباس تركاشوند
-
دانشجوي وارد كننده اطلاعات
زهرا نوري
-
تاريخ ورود اطلاعات
1404/02/22
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
عنوان به انگليسي
Design of Rail Transportable Houses
-
چكيده
در دنياي امروز، با رشد سريع جمعيت شهري و افزايش نياز به مسكن، چالشهاي متعددي در زمينه تأمين مسكن مناسب و پايدار براي اقشار مختلف جامعه به وجود آمده است. در بسياري از كشورها، محدوديتهاي زمين، هزينههاي بالاي ساختوساز و تغييرات اقليمي مشكلاتي جدي در تأمين مسكن براي مردم ايجاد كرده است. در اين ميان، يكي از نوآوريهاي جذاب و كارآمد در حوزه معماري و ساختوساز، خانههاي قابل جابهجايي ريلي هستند كه ميتوانند بهعنوان يك راهحل نوين برايبسياري از مشكلات مسكن به ويژه در مناطق داراي بحرانهاي طبيعي، كمبود زمين و يا نياز به جابهجايي جمعيت مطرح شوند.
خانههاي قابل جابهجايي ريلي، كه بهعنوان واحدهاي مسكوني پيشساخته و قابل انتقال شناخته ميشوند، اين امكان را فراهم ميآورند كه مسكن در مكانهاي مختلف، با ويژگيهاي اقتصادي و جغرافيايي متفاوت، بهراحتي نصب و جابهجا شود. اينخانهها نهتنها قابليت جابهجايي سريع و راحت دارند، بلكه از نظر طراحي و ساخت نيز انعطافپذير بوده و ميتوانند بهطور مؤثري نيازهاي مختلف كاربران را پاسخ دهند. اين ويژگيها بهويژه در مواقع اضطراري، مناطق با بحرانهاي زيستمحيطييا حتي در پروژههاي بزرگ مسكوني ميتواند بسيار كاربردي و مفيد باشد.
با وجود اين مزايا، استفاده گسترده از خانههاي جابهجايي ريلي با چالشهايي همچون مشكلات ساختاري، هزينههاي بالا، محدوديتهاي فني و نياز به طراحيهاي دقيق مواجه است. اين تحقيق با هدف بررسي ابعاد مختلف اين نوع خانهها، از جمله مسائل فني، اقتصادي، اجتماعي و محيطزيستي، به تحليل و ارزيابي راهحلهاي موجود براي بهبود و توسعه اينتكنولوژي نوين ميپردازد. نتايج اين پژوهش ميتواند بهطور چشمگيري در توسعه روشهاي جديد براي حل بحرانهاي مسكن و بهبود كيفيت زندگي مردم در مناطق مختلف مؤثر باشد.
در سالهاي اخير، با افزايش جمعيت و كمبود زمينهاي قابل سكونت، يافتن راهحلهاي نوين براي تأمين مسكن پايدار به يكي از مهمترين چالشهاي جوامع بشري تبديل شده است. از سوي ديگر، بلاياي طبيعي مانند زلزله، سيل و آتشسوزي،همراه با نياز به اسكان موقت در پروژههاي صنعتي و مناطق در حال توسعه، ضرورت توسعه روشهاي جديد براي ايجاد مسكن انعطافپذير و قابل جابهجايي را دوچندان كرده است. خانههاي قابل جابهجايي، بهويژه خانههاي مبتني بر حملونقل ريلي،بهعنوان يكي از راهكارهاي پيشنهادي براي حل اين مشكل مطرح شدهاند..
علاوه بر اين، در بسياري از مطالعات پيشين، تمركز بيشتر بر روي مزاياي كلي خانههاي قابل جابهجايي بوده است و كمتر به تحليل دقيق چالشهاي اجرايي و اقتصادي آنها پرداخته شده است. اين تحقيق قصد دارد تا با بررسي جامع ابعاد مختلف فني، اقتصادي و محيطزيستي اين نوع خانهها، به شناسايي موانع پيشرو پرداخته و راهكارهايي براي بهبود كارايي و گسترش استفاده از اين فناوري ارائه دهد.
چرا اين تحقيق مهم است؟ نتايج اين پژوهش ميتواند به توسعه استراتژيهاي نوين در طراحي و اجراي خانههاي قابل جابهجايي ريلي كمك كند و زمينه را براي استفاده گستردهتر از اين فناوري در آينده فراهم آورد. بهويژه در كشورهايي كه با بحرانهاي مسكن، مهاجرتهاي ناگهاني و بلاياي طبيعي مواجه هستند، اين مطالعه ميتواند راهكارهاي كاربردي و قابلاجرا ارائه دهد.
-
كليدواژه ها
قابليت جابه جايي , نوآوري , خانه هاي ريلي , انعطاف پذيري , مسكن پايدار
-
لينک به اين مدرک :