-
شماره ركورد
10114
-
عنوان
بررسي روش هاي بيولوژيكي توليد امگا 3
-
سال تحصيل
1400-1401
-
استاد راهنما
دكتر اميد وحيري
-
چکيده
امگا 3 يكي از ضروري ترين مواد مورد نياز بدن ميباشد كه همانند اكثر مواد مغذي ديگر در بدن توليد نميشود و بدن انسان نياز دارد تا از طريق مصرف منابع آن نياز خود را به اين ماده برطرف كند.
روشها و منابع مختلفي براي توليد امگا 3 وجود دارد كه متداولترين آنها استفاده از ماهي ميباشد به اينصورت كه از ماهي يا ضايعات ماهي امگا 3 توليد ميشود، مراحل توليد امگا 3 از ماهي به اين صورت ميباشد كه در مرحله اول نياز است تا ماهي مناسب براي توليد امگا 3 فراهم شود همه گونههاي ماهي براي توليد امگا 3 مناسب نميباشند و فقط گونههاي خاصي چون سالمون، سيباس، كيلكا و ... براي اين منظور مناسب ميباشند. سپس ماهي پخته ميشود تا ميزان روغن گيري از آن افزايش يابد سپس ماهي روغن گيري انجام ميشود و روغن بدست آمده براي رسيدن به امگا 3 با كيفيت بالا خالص سازي ميشود.
از ديگر منابع استفاده از دانههاي روغني مانند كتان و كنجد ميباشد كه بعد از مرحله استخراج اسيدهاي چرب، همانند روغن ماهي براي خالص سازي امگا 3 اقدام ميشود.
منبع ديگري كه براي توليد امگا 3 قابل استفاده است، ميكروجلبك ميباشد، ميكروجلبك در زنجيره توليد امگا 3 در راس قرار ميگيرد و جانداراني مثل ماهي با مصرف ميكروجلبك در اين زنجيره قرار ميگيرند.
در فرآيند توليد امگا 3 از ميكروجلبك بعد از كشت ميكروجلبك، مراحل جداسازي بيومس از محيط كشت، استخراج روغن و خالص سازي صورت ميگيرد. در طول اين فرآيند پارامترهايي نظير نوع محيط كشت و روش هاي استخراج در نوع و ميزان توليد امگا 3 تاثير گذار خواهند بود.
استفاده از ميكروجلبك براي اين منظور در سالهاي گذشته به دليل بهرهوري بالا و هزينه پايين توليد افزايش يافته است.
-
نام دانشجو
عليرضا عزيزلو
-
تاريخ ارائه
10/10/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
73098
-
پديد آورنده
عليرضا عزيزلو
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/08/29
-
عنوان به انگليسي
Study of biological methods of omega-3 production
-
كليدواژه هاي فارسي
امگا 3 , ميكروجلبك , نانوكلروپسيس
-
لينک به اين مدرک :