-
شماره ركورد
10229
-
عنوان
ارزيابي استقرار صنايع سنگين در پسكرانه و تاثيرات آن در مديريت بهينه اسكله هاي موجود در بندر
-
سال تحصيل
1399-1400
-
استاد راهنما
جناب آقاي دكتر ناصر شابختي
-
چکيده
در سال هاي اخير مطالعات مكانيابي صنعتي به عنوان يكي از عناصر كليدي در موفقيت و بقاي مراكز صنعتي مطرح است. مطالعات مكانيابي صنعتي هم در سطح ملي و هم در سطح بين المللي بسيار مورد توجه قرار گرفته است. در اين ميان شناخت هدف ها و روش هاي حل مسايل مكانيابي، از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. مكانيابي مناطق صنعتي با در نظر گرفتن پيامدهاي اجتماعي، اقتصادي و زيست محيطي، يك فاكتور كليدي در برنامه ريزي هاي منطقه اي، ميباشد. مكان مناسب براي استقرار صنايع به دامنه وسيعي از معيارها توجه داشته و فوايد اقتصادي و اجتماعي را با پايداري زيست محيطي هماهنگ و همراه مي نمايد. تصميم گيري پيرامون مكان احداث صنايع سنگين يك تصميم گيري كليدي براي صاحبان صنايع و مسئولان امور شهري است. توسعه پايدار نيازمند يافتن روشي جديد براي طراحي و استقرار مناطق صنعتي است تا بتواند تأثيرات زيست محيطي منفي حاصل از ايجاد و بهره برداري صنايع را به حداقل برساند. در واقع بايد گفت مكانيابي مراكز صنعتي تصميم مهمي است كه پايداري فعاليت هاي صنعتي را در محيط هاي پيراموني و در كل توسعه پايدار را در منطقه تحت تأثير قرار مي دهد.
وابستگي غير قابل تفكيك اقتصاد جهاني و دريا و به هم پيوستن اقتصاد دريا با زندگي امروز بشر بيانگر اهميت صنعت دريانوردي است. اقتصاد يك كشور در طول تاريخ بيانگر توانايي آن در اداره وضعيت خود در زمينه هاي مختلف بوده است. امروزه كشوري داراي اقتصاد برتر است كه از تمام ظرفيت خود استفاده كند . يكي از ظرفيتهاي هر كشور كه داراي دريا و ساحل مي باشد، اقتصاد دريا و استفاده از پتانسيل آن در جهت اشتغال زايي و رفع بيكاري مي باشد از سال هاي 1950، شركت هاي صنايع سنگين در كشورهاي توسعه يافته، فشار شديد را از رقابت در كشورهاي تازه صنعتي به دست آورده اند. چشم انداز صنعت سنگين غربي به ويژه در دهه هاي 1970 و 1980 به شدت تشديد شد. صنعت دريايي به عنوان يكي از اركان اساسي و پايه اي مهم رشد و توسعه اقتصادي، در مسير پيدايش و تكامل هر كشور است كه شناسايي عوامل كليدي موفقيت اين صنعت در حوزه حمل و نقل دريايي ميتواند نقش بي بديلي را براي هوشمند كردن آن ايفا نمايد. توجه به مسئله مكان يابي به منظور استقرار صنايع براي پيشگيري از بحران هاي زيست محيطي محتمل و همچنين استفاده شايسته و پايدار از جميع امكانات پهنه سرزمين، يكي از موضوعاتي است كه در سال هاي اخير مورد توجه مسئولان و به خصوص سازمان حفاظت محيط زيست قرارگرفته است. مكان يابي فعاليت هاي بنگاه هاي اقتصادي به طور خلاصه ، عبارت است از انتخاب محلي براي بنگاه هاي جديد كه هزينه توليد و توزيع كالا يا خدمات براي مشتريان بالقوه به حداقل برسد. عوامل موثر بر مكانيابي صنعتي به دو گروه تقسيم ميشود، عوامل طبيعي و عوامل انساني:
الف- عوامل طبيعي (مواد اوليه): عوامل طبيعي از جمله انرژي كه شامل: زغال سنگ، آب جاري، انرژي نفت، گاز و انرژي الكتريكي است و همچنين زمين، حمل و نقل .
ب- عوامل انساني (نيروي كار) : نيروي كار از دو بعد، اهميت دارد. كمي(تعداد كارگران) و كيفي (مهارت و تخصص كارگران). از آنجايي كه اتخاذ سياست هاي استقرار صنايع ، بدون هيچ اطلاعاتي موجب ازبين رفتن و يا كاهش كارايي نظام اقتصادي مي گردد مطالعه مكان يابي اهميت مي يابد [2] .
-
نام دانشجو
حسن اسدزاده
-
تاريخ ارائه
11/21/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
73379
-
پديد آورنده
مهندس حسن اسدزاده
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/09/16
-
عنوان به انگليسي
Modeling of the heavy industries in the hinterland and its effects on optimal management of existing wharf in port with GIS (Case Study of Shahid Rajaei and hinterland )
-
كليدواژه هاي فارسي
،پسكرانه , استقرار , صنايع سنگين , بهينه سازي
-
كليدواژه هاي لاتين
dry port , location , heavy Industries , Optimization
-
لينک به اين مدرک :