چکيده
در دنياي متغيير امروزي كه بصورت مستمر شاهد تحولات اجتماعي، سياسي و اقتصادي هستيم و از طرف ديگر رقبا و تكنولوژي هاي نوظهور، فضاي پيچيده و دشوار رقابتي اي را ايجاد كرده است، اعضاي سازمان بيش از هر زمان ديگري نياز به رهبراني دارند تا مسير پيش رو را شفاف كرده و با خوش بيني و اميد آنها را هدايت كنند. اما چه رهبراني مي توانند بصورت پايدار از پس چنين چالشي بر بيايند؟
امروزه خلائي بزرگ براي رهبري در كسب و كار وجود دارد. با اين حال از نظر حضور افراد باصلاحيت رهبري، هيچ گونه كمبودي وجود ندارد. مشكل اين است كه مفهومي نادرست از مولفه هاي رهبري تعريف شده است. اين مولفه هاي اشتباه اغلب منجر به رسيدن افراد اشتباه به نقش هاي مهم رهبري مي شود. طي پنجاه سال گذشته، پژوهش گران به منظور تعيين شيوه هاي رهبري، ويژگيها، يا خصايص فردي رهبران بزرگ، بيش از هزاران تحقيق انجام داده اند. اما هيچ يك از اين تحقيقات قادر به ارائه نمايه واضحي از رهبر ايده آل نبوده است.
واقعيت اين است كه هيچ كس نمي تواند با تلاش براي شبيه ديگري شدن، اصيل باشد. بيشك ميتوان از تجربيات ديگران آموخت، اما با تلاش براي شبيه آنها شدن به هيچ وجه نميتوان موفق شد. مردم زماني به رهبران براي هدايت خود اعتماد ميكنند كه واقعي و اصيل باشند، نه بدل و تقليدي.
رهبران اصيل هيچ ويژگي، صفت، توانايي يا شيوه عمومي را مسبب موفقيتشان نميدانند. بلكه توانايي رهبري آنها از داستان زنگي و درونشان نشات مي گيرد. رهبر اصيل افراد را حول هدفي مشترك جمع ميكند و به منظور ارزش آفريني براي تمام ذي نفعان به آنها اختيار ميدهد تا قدم پيش بگذارند و خود نيز رهبرياي اصيل داشته باشند.
در اين سمينار به مطالعات علمي و بنچماركهايي از سازمانهاي مطرح دنيا اشاره خواهد شد كه تمركز خود را بر توسعه رهبران اصيل با ايجاد تغييرات از درون به بيرون به جاي تقليد مهارتها گذاشته اند و به نتايج پايداري در هدايت همراه با انگيزش پرسنل خود دست يافتهاند. همچنين مطالعات روانشناسي درباره ساختار هويتي انسان از جمله مثلث ديلتز بررسي خواهد شد كه ماهيت تغيير در انسانها را ارائه ميكند. در نهايت مدلي كاربردي براي توسعه رهبران اصيل در كسب و كارها ارائه خواهد گرديد.