-
شماره ركورد
10945
-
عنوان
مصلحت انديشي در انتخاب توربين هاي گاز مناسب صنايع نفت و گاز ايران
-
سال تحصيل
1399-1401
-
استاد راهنما
آقاي دكتر محمد اخلاقي
-
چکيده
كاربرد روز افزون توربين هاي گاز در صنايع مختلف و بخصوص در صنعت نفت و گاز،نشان از اهميت ويژه آنها دارد. امروزه پمپاژ مايعات و فشرده كردن گازها در درون خط لوله هاي انتقال نفت و گاز به ميزان قابل ملاحظه اي با استفاده از توربين هاي گاز صورت مي پذيرد.
توربين هاي گاز كه از گذشته تا امروز در صنعت نفت و گاز ايران مورد استفاده قرار گرفته و مي گيرند داراي ظرفيتهاي متفاوتي هستند . بطوري كه در حال حاضر بيش از 600 توربوكمپرسور در صنعت نفت و گاز كشور، از 21 سازنده و در 42 مدل مختلف، در حال كار مي باشد كه همين تعداد زياد و تنوع بالا ، با توجه به مشكلات عملياتي و تعميراتي آنها ،اهميت موضوع مصلحت انديشي در انتخاب آنها را دوچندان مي كند.
در اين سمينار پس از بررسي و تجزيه و تحليل انواع توربين هاي گاز فعال در صنعت نفت و گاز ايران مشخص مي شود كه در حال حاضر بخش عمده اي از توربين هاي فعال در صنايع نفت و گاز كشور ، مدل هاي TA-TB-TD شركت راستون مي باشد كه فن آوري ساخت آنها ، بسيار قديمي بوده و در نتيجه بازده كمي دارند و همچنين تعميرات آنها زياد است. لذا توجه جدي به نوسازي و تعويض آنها با استفاده از توربين هاي گاز بومي ساخت شركتهاي مپنا و توربوكمپرسور نفت و يا جايگزين كردن آنها با توربين هاي گاز خارجي مانند مدل هاي ساترن،سنتار، مارس و تيتان شركت سولار- كاترپيلار و يا AVON 200 شركت رولزرويس كه جديدتر و به روزتر مي باشند ، ضروري است.
به علاوه ، توربين هاي گاز مدل DJ59 و مدل DU80 شركت زوريا - اكراين كه دومي هم اكنون با نام تجاريMGT-30 در شركت مپنا – توگا توليد مي شود ، با توجه فاصله زماني بيش از 60 هزار ساعت تا تعميرات اساسي آنها مي توانند انتخاب خوبي براي ايستگاه هاي تقويت فشاري كه در مناطق سرد و كوهستاني ايران واقع شده اند ، باشند .
همچنين طبق بررسي هاي بعمل آمده در اين سمينار ، استفاده از ميكرو توربينها در سكوهاي دريايي ، با توجه به قابليت آنها در سوزاندن مستقيم گاز خيس استحصال شده و همچنين هزينههاي تعمير و نگهداري پايين تر در مقايسه با توربين هاي گاز صنعتي و موتورهاي ديزلي، داراي مزيتهاي بيشتري مي باشد.
دسته ديگري از توربين هاي گاز كه در اين سمينار به آن پرداخته شده است ، توربين هاي گاز مشتق شده از موتورهاي هوايي هستند و نتيجه گيري بعمل آمده اين است كه هرچند اين دسته از توربين ها در بهرهوري عملياتي چابكتر عمل ميكنند و در مقايسه با توربينهاي گازي صنعتي راندمان بالاتري دارند، اما با توجه به اينكه در شرايط اقليمي ايران كه معمولاً دماي محيطي تاسيسات بهره برداري و انتقال نفت و گاز ، بالاتر از شرايط استاندارد مي باشد ، راندمان آنها به ميزان محسوسي افت پيدا مي كند و لذا توربين هاي گاز صنعتي گزينه مفيدتري خواهند بود.
و بطور كلي در سمينار حاضر پس از معرفي و بررسي سابقه و ارزيابي عملكرد توربين هاي گاز مختلف و سازندگان آنها در عرصه جهاني ، به اهم توربين هاي گاز موجود در صنعت نفت و گاز ايران پرداخته شده است و با در نظر گرفتن مزايا و معايب توربين هاي گازي به كار گرفته شده و مقايسه با توربين هاي جديد موجود ، درخصوص انتخاب هوشمندانه و آينده نگر اين گونه وسايل تامين قدرت محوري در اين زمينه مصلحت انديشي و نتيجه گيري شده است.
-
نام دانشجو
هيوا مدرس مطلق
-
تاريخ ارائه
9/11/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
75439
-
پديد آورنده
هيوا مدرس مطلق
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/05/03
-
عنوان به انگليسي
Desired Gas turbines selection expediency within the Iranian oil and gas industry
-
كليدواژه هاي فارسي
توربين هاي گاز صنعتي , توربين هاي گاز مشتق شده از موتورهاي هوايي , فرسودگي و استهلاك توربين هاي گاز , ميكرو توربين هاي گازي , توربين گاز ساخت ايران
-
كليدواژه هاي لاتين
Industrial gas turbines , gas turbines derived from air engines , wear and tear of gas turbines , micro gas turbines , gas turbines made in Iran
-
لينک به اين مدرک :