-
شماره ركورد
11063
-
عنوان
مطالعه و بررسي عوامل ايجاد¬كننده طعم و بو در آب و روش¬هاي حذف آن¬ها
-
سال تحصيل
1398-1399
-
استاد راهنما
جناب آقاي دكتر منصور انبياء
-
استاد مشاور
-
-
چکيده
آب سالم يكي از اساسي ترين نيازهاي بشر است و زندگي انسان بدون آن ممكن نيست زيرا براي آب جايگزيني وجود ندارد. استفاده از آب سالم براي سلامت انسانها ضروري است و انسان مي تواند بدون غذا چند روزي زنده بماند ولي بدون آب حياتش را از دست مي دهد. كمبود منابع آب شرب يكي از مشكلات اصلي بشريت است و امروزه كيفيت آب شرب بسيار حائز اهميت است. آب مصرفي بايد مطابق ميل مصرف كننده باشد و به همين منظور طعم و بو در آب، موردي چالش پذير است به اين صورت كه در بسياري از موارد آبي كه براي يك مصرف كننده نامطلوب، بد بو و بد مزه باشد مي تواند براي مصرف كننده اي ديگر كاملا مطلوب و قابل پذيرش باشد.pH مناسب براي آب آشاميدني 5ر6 تا 5ر8 است. pH بالاتر از 5ر7 به آب مزه¬اي تلخ وpH بزرگتر از 9 به آب مزه¬ي صابون ميدهد، همچنين در pH پايين در اثر وجود پروتون ناشي از وجود اسيد، آب ترش مزه مي شود. عوامل بوجود آورنده طعم و بو، جز آلايندههاي ثانويه آب آشاميدني هستند كه ممكن است در طراحي سيستم هاي تصفيه آب به منظور حذف آن ها پيشبيني لازم صورت نگرفته باشد. با اين وجود غلبه بر بسياري از مشكلات طعم و بوي آب با متدهاي غالبا ساده و كم هزينه امكان پذير است. هنگام تصفيه ي آب داراي آلودگي هاي ميكروبي از گندزداها استفاده مي شود كه باقيمانده ي آن ها علي الخصوص اكسيدكننده هايي مانند كلر و محصولات فرعي آن ها عوامل ايجاد كننده طعم و بو را تشكيل مي دهند. يكي از رايج ترين شكايت هاي مصرف كنندگان آب آشاميدني وجود طعم كلر مي باشد. آلودگي منابع آب آشاميدني توسط تركيبات آلي بيشترشان موجب طعم و بو مي شوند. تركيبات آلي طبيعي به طور متداول در آبهاي سطحي و زيرزميني يافت ميشوند. حضور تركيبات آلي در آب ناشي از برهمكنشهاي چرخهاي هيدرولوژيكي و بيولوژيكي زيرزميني است. در نتيجه با توجه به اهميت كيفيت ظاهري آب و عوارض زيست محيطي حاصل از آلاينده هاي ايجاد كننده طعم و بو در اين سمينار تلاش مي شود مطالعات اخير و نتايج حاصل از آنها در زمينه عوامل ايجاد كننده طعم و بو در آب و روش هاي حذف آن ها كه شامل روش هاي حذف بيولوژيكي، حذف فيزيكي (جذب سطحي، فيلتراسيون، اسمز معكوس و غيره) و حذف شيميايي(ته¬نشيني شيميايي، اكسيداسيون، ازناسيون و غيره) مي باشند، پرداخته شود.
-
نام دانشجو
مريم قره حسنلو
-
تاريخ ارائه
9/13/2020 12:00:00 AM
-
متن كامل
75794
-
پديد آورنده
مريم قره حسنلو
-
تاريخ ورود اطلاعات
1401/06/20
-
عنوان به انگليسي
Study and investigation of the causes of taste and odor in water and their removal methods
-
كليدواژه هاي فارسي
آلاينده , تصفيه , طعم و بو
-
كليدواژه هاي لاتين
pollutant , filtration , taste and odor
-
لينک به اين مدرک :