چکيده
اداره تعارضات پروژه از مهم ترين مهارت هاي مدريت پروژه مي باشد. در صورت عدم مديريت مناسب، تعارض موجب اتلاف زمان، هزينه، انرژي، استعدادهاي كاركنان و نيز به هدر رفتن سرمايه مي شود. امروزه مديران پروژه سعي در به كارگيري روش هاي مختلفي براي حل تعارض داشته و تلاش مي كنند تا قبل از اقدام به آغاز پروژه اين موارد را در برنامه ريزي هاي خود لحاظ نمايند. مديريت تعارض يعني مديريتي كه بتواند در شرايط تعارض به بهترين شكل سازمان را اداره كرده و بين كاركنان و سازمان تعادل ايجاد كند . بطور كلي مديريت تعارض فرآيند تشخيص به موقع تعارض و استفاده از فنون مربوطه براي برطرف كردن يا به كار گيري تعارض براي رسيدن به نتايج مثبت مي باشد .
رشد يك سازمان تا حدي وابسطه به نحوه مواجهه آن سازمان با تعارضات مي باشد. بسته به روش مديريت تعارض، تعارض مي تواند آثار مثبت يا مخربي را به همراه داشته باشد .مديران پروژه ها با رويكرد مديريت تعارض مي توانند در مقابله با آن از راهبردها و سبك هاي مختلف استفاده كنند. امروزه بعضي از سبك هاي مديريت تعارض شامل اجتناب، همكاري، انطباق و سازش مي باشد كه بسته به موقعيت و شرايط هر كدام مي توانند مورد استفاده قرارگيرند.
از طرف ديگر با توجه به پيچيدگي سازمان ها و تفاوت در سبك انديشه افراد تعارض جز اجتناب ناپذير تمام پروژه هاي ساخت محسوب مي شود. اجتناب ناپذير بودن تعارض دليل بر منفي بودن آن نمي باشد، بلكه اگر به درستي مديريت شود سبب رشد سازمان نيز خواهد شد و اگر تعارض در سطح مناسبي قرار بگيرد سبب تفكر خلاق و بروز افكار نو خواهد شد و نهايتا نقش موثري در موفقيت مديران پروژه خواهد داشت، از اين رو براي مدريت تعارض بايد اهميت قائل شد.