-
شماره ركورد
11889
-
عنوان
بررسي خصوصيات و شاخصهاي شيميايي آّبهاي زيرزميني
-
سال تحصيل
1400
-
استاد راهنما
جناب آقاي دكترحسين زاده
-
چکيده
آب زيرزميني با تامين حدود نيمي از آب مورد نياز آبياري و همچنين بيشتر آب مورد نياز شرب، مهمترين منبع تامين آب براي ادامه حيات بشر در كره خاكي است. اكوسيستمها و كميت و كيفيت منابع آب در سطح جهاني تحت فشار شديد قراردارند به منظور به حداقل رساندن اثرات نامطلوب دستورالعمل چارچوب آب اتحاديه اروپا، تصريح ميكند كه روند افزايش آلودگي بايد شناسايي و معكوس شود. همچنين تصريح ميكند كه وضعيت آبهاي زيرزميني بايد ارزيابي شود و وضعيت شيميايي و كمي خوب بايد به منظور حفاظت از سلامت انسان و اكوسيستمهاي وابسته به آن به دست آيد (Hinsby et al, 2008).
اهميت آب زيرزميني در كشورهاي واقع در مناطق خشك و نيمه خشك جهان (مانند ايران كه عملا بيش از 85 درصد آن داراي اقليم خشك و نيمه خشك است) از اين مقدار نيز بيشتر بوده به گونه اي كه اين منابع بيش از 55 درصد از نياز آبي كشور و همچنين بيش از 80 درصد نيازهاي آبي جوامع روستايي را فراهم مي كنند. در بسياري از مناطق كشور مانند حوضه آبريز كوير مركزي كه داراي تعداد كمي منابع آب سطحي (مانند رودخانه و درياچه) هستند، سهم آب زيرزميني در تامين آب مورد نياز جوامع حتي به بالاي 80 درصد نيز ميرسد. بنابراين حفاظت و مديريت صحيح منابع آب زيرزميني تضميني براي ادامه حيات و زندگي در مناطق مركزي و خشك كشور است.
اضافه برداشت از منابع آب زيرزميني و شور شدن آن در شرايط فعلي دو دغدغه اصلي و از مشكلات كلان كشور ايران است. تحقيقات علمي اخير، كشور ايران را در ميان كشورهايي با بالاترين ميزان اضافه برداشت از آب زيرزميني در دنيا قرار داده كه اين عدم توازن در برداشت از اين منابع زوال كيفيت آب آنها را نيز به همراه داشته است. زوال كيفيت آب در سفره هاي آب زيرزميني ناشي از فعاليت هاي انسان ساخت و طبيعي است. آب هاي زيرزميني توسط فعاليت هاي انساني تهديد ميشود و آلودگي بر تعداد زيادي از سفره هاي زيرزميني در سراسر جهان تأثير ميگذارد. به منظور تمايز آلودگي انساني از آلودگي منشأ طبيعي در آبهاي زيرزميني، ارزيابي غلظت طبيعي يك ماده يا عنصر، قبل از شروع فعاليتهاي انساني مهم است. تركيب ژئوشيميايي آب هاي زيرزميني، و همچنين آب هاي سطحي و خاك، عمدتاً به عوامل زمين شناسي مانند استان هاي تكتونيكي در مقياس بزرگ و تغييرات خواص ژئوشيميايي واحدهاي سنگ شناسي مرتبط است، اگرچه آلودگي ناشي از مناطق صنعتي و كشاورزي فشرده اغلب بر روي ويژگي هاي طبيعي همپوشاني دارد (Preziosi et al, 2014). ورود سالانه مقادير بالايي از زه آب هاي كشاورزي به همراه تخليه پساب هاي مناطق مسكوني و صنعتي و همچنين عوامل طبيعي مانند اندركنش آب با محيط آبخوان، تداخل آب شور در شيرين و حل شدن مواد بستر لايه هاي زمين در مسير انتقال آب به سطح آبخوان با زوال كيفيت آب زيرزميني همراه است. بنابراين درك صحيح از كيفيت آب زيرزميني براي تخصيص آن به كاربري هاي مختلف و همچنين تعيين عوامل مهم در زوال كيفيت آن از اهميت زيادي در مطالعات مربوط به كيفيت منابع آب برخوردار است.
-
نام دانشجو
يگانه مومني
-
تاريخ ارائه
10/9/2022 12:00:00 AM
-
متن كامل
78367
-
پديد آورنده
يگانه مومني
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/01/24
-
عنوان به انگليسي
Examining the characteristics and chemical indicators of underground water
-
كليدواژه هاي فارسي
آب زيرزميني , خصوصيات و شاخصهاي شيميايي , كيفيت آب زيرزميني , نمودارهاي توصيفي آب زيرزميني , روش مطالعات منطقهاي
-
لينک به اين مدرک :