-
شماره ركورد
12079
-
عنوان
بررسي بار جادهاي با استفاده از تكنيكهاي دادهكاوي جهت استخراج بارهاي مناسب براي حمل ريلي
-
سال تحصيل
1399
-
استاد راهنما
دكتر مهدي غضنفري
-
استاد مشاور
دكتر مسعود يقيني - دكتر سبحان نظري
-
چکيده
با فرارسيدن عصر ارتباطات و اطلاعات و به تناسب آن پيشرفت « فناوري اطلاعات »، پيبردن بشر به اهميت داده، ذخيره سازي و بهرهبرداري از آن در راستاي توسعه و بهبود بنگاهها و درنتيجه ساخت و توسعه «پايگاههاي داده » با امكان گردآوري و ذخيره «داده» در ابعاد عظيم، شاهد رشد شديد در توليد، ثبت و استفاده از دادههاي علمي در زمينهها و صنايع گوناگون هستيم.
صنعت حملونقل ريلي نيز همانند ساير صنايع پيشرو در جهان با حدود 200سال سابقه فعاليت و با داشتن سهم حدود 30درصدي در جابجائي بار و مسافر، داراي صنايع متنوع و داراي حجم گستردهاي از دادهها ميباشد همانند بارنامههاي ريلي، زمانهاي سير، اعزام و رسيدن قطار در ايستگاهها، آمار تعميراتونگهداري ناوگان و خطوط و.. ميباشد كه درراستاي بهبود عملكرد، توسعه دامنه فعاليت و افزايش قدرت تصميمگيري ميتوان مورد بهرهبرداري قرار بگيرند.
حملونقل ريلي در مقايسه با ساير اشكال حملونقل داراي قابليتهاي رقابتي ازجمله امنيت حمل بار و مسافر بالا، امكان حمل مسافر و بار در احجام بالا، بهرهوري مناسب در مصرف انرژي، انتشار بسيار پايينتر آلودگي محيطي و... ميباشند؛ با اين حال محدوديتهايي نيز همانند نياز به سرمايهگذاريهاي هنگفت جهت احداث و راهاندازي، عدم وجود امكان سرويسدهي درب به درب، عدم كارائي براي مسافتهاي پايين جابجائي بار و مسافر، امكان ايجاد شرايط انحصاري و .. بر اين صنعت وارد است؛ اما بادرنظر گرفتن موارد فوق، همچنان قابليتها و ابعاد مثبت اين شيوه حملونقلي بسيار پررنگتر بوده و توسعه و سرمايهگذاري در صنعت ريلي براي دولتها جزو اولويتهاي بالاي راهبردي قرار دارد.
در اين پروژه قصد بر اين است كه به بررسي دادههاي بارنامههاي ثبت شده جادهاي و ريلي بينشهري ايران در چندسال گذشته، ابتدا با در نظر گرفتن ويژگيهايي چون جنس بار، حجم بار، مبدا و مقصد بار و.. (استخراج شده از نظرات خبرگان) و همچنين براساس استخراج الگوها و معيارهاي دادهكاوي، بارهايي كه توانايي و قابليت حملشدن توسط شيوه حمل ريلي و انتقال بار از جاده به ريل جهت افزايش سهم بار جابجا شده ريلي از كل مقدار بارهاي حمل شده در كشور طي در ساليان آتي (منطبق بر اهداف بالادستي نظام قيد شده در قانون برنامه ششم و هفتم توسعه)، را دارا هستند كشف و شناسائي گردد. سپس پس از استخراج مقادير فوق، به پيشبيني تقاضاي ريلي آينده و همچنين بار مناسب جهت حمل با ريل در آينده با بررسي روشهاي مناسب آماري، دادهكاوي، يادگيري ماشين و يادگيري عميق، جهت دستيابي به يك روش مطمئن از نظر دقت و قابليت اطمينان بالا، پرداخته شده است. از اين رو به بررسي مطالعات مربوطه از طريق مقالات منتشر، مستندات و ساير مراجع ذيربط پرداخته شده است.
-
نام دانشجو
علي ثنائي ايلخچي
-
تاريخ ارائه
4/13/2023 12:00:00 AM
-
متن كامل
79079
-
پديد آورنده
علي ثنائي ايلخچي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/04/04
-
عنوان به انگليسي
Roads cargo data analysis by Data-mining techniques for exploring suitable loads for railroad transportation
-
كليدواژه هاي فارسي
پيشبيني تقاضا , صنعت حملونقل ريلي , بارنامههاي جادهاي و ريلي , انتقال بار از جاده به ريل
-
كليدواژه هاي لاتين
Demand Forecasting , Railway Transportation Industry , Road and Rail Waybills , Cargo Modal Shift from Road to Rail
-
لينک به اين مدرک :