-
شماره ركورد
12435
-
عنوان
شناسايي و اولويت بندي ريسك هاي زنجيره تامين سبز كاغذ بر مبناي رويكرد تصميم گيري چند معياره فازي
-
سال تحصيل
1398
-
استاد راهنما
دكتر سعيد يعقوبي
-
چکيده
همه توليد كنندگان سعي دارند محصولات خود را با كمترين هزينه توليد كنند كه امروزه ميدانيم الزام رسيدن به اين هدف بهره گيري از مديريت ريسك است. مواجهه با شرايط عدم قطعيت موجب شده تا توجه محققان به سمت بررسي مديريت ريسك در زنجيره تامين باشد تا با شناسائي هرچه بهتر يك زنجيره تامين و ريسك هاي آن به كنترل بهتر زنجيره در شرايط عدم قطعيت بپردازند.
مديريت ريسك شامل شناسايي ريسك، اولويت بندي ريسك و برنامه ريزي براي كاهش اثرات نامطلوب ريسك است. ارزيابي و اولويت بندي ريسك يكي از مراحل مهم مديريت ريسك است كه با توجه به فراواني ريسك ها و الزام صرف بهينه منابع در زنجيره تامين، اهميت خود را نشان ميدهد. ناديده گرفتن اولويت بندي ريسك خسارات جبران ناپذيري را بر بخش هاي مختلف زنجيره وارد مي سازد. ارزيابي و اولويت بندي ريسك، برتري هر ريسك را بر اساس شاخص ها مشخص ميكند و در نتيجه امكان ارايه پاسخ مناسب براي مقابله با هر ريسك را فراهم مي سازد.
صنايع سلولزي و صنايع وابسته به آن با توجه به زيست سازگار بودن گستره فزاينده اي در دنياي امروز دارند. ايران با دارا بودن منابع جنگلي در شمال و منابع نيشكر در جنوب و همچنين دسترسي به منابع بازيافتي كشور هاي همسايه از جمله عراق، داراي چندين مجموعه بزرگ توليدي اين حوزه است و نقش مهمي در منطقه به عنوان توليد كننده تيشو، كاغذ چاپ و تحرير، كاغذ هاي بسته بندي و حتي ظروف يكبار مصرف دارد. از اين رو شناسايي زنجيره تامين اين محصولات در راستاي حركت به سمت زنجيره اي سبز و همچنين شناسائي ريسك هاي اين زنجيره تامين و اولويت بندي آنها جهت مديريت بهينه زنجيره و كاهش هزينه ها و افزايش بازدهي زنجيره براي اقتصاد و همچنين محيط زيست حائر اهميت است.
در اين پژوهش ضمن شناسايي كامل زنجيره تامين كاغذ در ايران به استخراج كليه ريسك هاي اين زنجيره پرداخته شده است. فرآيند استخراج ريسك ها مبتني بر نظرات خبرگان اين حوزه در بين مجموعه هاي معتبر توليدي ايراني است كه بعد از مصاحبه با خبرگان جهت پوشش حداكثري زنجيره حدود 300 ريسك شناسايي و استخراج خواهد شد. با توجه به ازدياد ريسك هاي شناسايي شده جهت پياده سازي روش رتبه بندي نيز ابتدا با استفاده از روش دلفي فازي تعداد ريسك ها را كاهش ميدهيم و به حدود 82 ريسك خواهيم رساند. در ادامه نيز با استفاده از روش BWM فازي و با استفاده از مقايسه زوجي، رتبه بندي انجام خواهد داد. بعد از اتمام اين فرآيند زير ريسك هاي هر حوزه با توجه به درجه اهميت به تفكيك حوزه محيط زيست، حوزه مالي و اعتباري، حوزه توليد، حوزه فروش محصولات، حوزه تامين، حوزه منابع انساني و حوزه مديريت ارائه خواهند شد. در انتها با بررسي زير ريسك هاي هر حوزه به اهميت نقش ريكاوري بويلر، بازيافت پساب ها، پرهيز در اختلاف گرماژ محصولات، پرهيز از غير هموار بودن سطح كاغذ، سياست هاي دولت در مرز ها و نقش آن در تامين كاغذ بازيافتي، محيط زيست و نقش آن در تامين آخال و غيره در زنجيره تامين سبز كاغذ پي خواهيم برد.
-
نام دانشجو
حسام علي نيازارع
-
تاريخ ارائه
3/6/2023 12:00:00 AM
-
متن كامل
80122
-
پديد آورنده
حسام علي نيازارع
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/07/15
-
عنوان به انگليسي
Identifying and prioritizing green paper supply chain risks based on the fuzzy multi-criteria decision-making approach
-
كليدواژه هاي فارسي
شناسايي ريسك , اولويت بندي ريسك
-
كليدواژه هاي لاتين
Risk Identification , Risk Prioritization
-
لينک به اين مدرک :