-
شماره ركورد
12785
-
عنوان
مروري بر روشهاي تحليل داده به منظور ارتقاي بازيهاي شناختي
-
سال تحصيل
1401
-
استاد راهنما
دكتر مهرداد آشتياني
-
چکيده
بازيهاي شناختي، معمولا به عنوان بازيهاي مغز يا پازلهاي ذهني شناخته ميشوند و توجه افرادي كه به تقويت تواناييهاي شناختي و ذهني خود علاقهمند هستند را به خود جلب كردهاند. اين بازيها با هدف ويژگيهاي مختلف شناختي از جمله حافظه، حل مسائل، تمركز و تصميمگيري به طور خاص طراحي شدهاند. در گذار زمان، بازيهاي شناختي از پازلها و بازيهاي تختهاي سنتي به برنامههاي بسيار تعاملي و پيشرفته فناوري تبديل شدهاند كه در انواع پلتفرمهاي ديجيتال قابل دسترسي هستند. اثربخشي بازيهاي شناختي در واقعيت بهبود توانمنديهاي شناختي، موضوعي است كه همچنان موضوع تحقيق و بحث است. اگرچه اين بازيها پتانسيل دارند تا كاربران را جذب كرده و چالش دهند، اما ميزان مشاركت آنها در ارتقاء شناختي موضوع بازجويي است. عوامل متعددي بر اثربخشي بازيهاي شناختي تأثير ميگذارند و يكي از مهمترين عناصري كه به تدريج توجه زيادي به خود جلب كرده است، استفاده از روشهاي تجزيه و تحليل داده است. روشهاي تجزيه و تحليل داده به انواع جوانب زندگي مدرن نفوذ كردهاند، از كسبوكار و بهداشت تا آموزش و سرگرمي. در زمينه بازيهاي شناختي، روشهاي تجزيه و تحليل داده نقش حياتي در شفافسازي از تعاملات كاربران، عملكرد بازي و نتايج يادگيري ايفا ميكنند. اين روشها شامل طيف گستردهاي از عوامل هستند كه شامل تجزيه و تحليل آماري، يادگيري ماشين، پيگيري رفتار كاربر و الگوريتمهاي شخصيسازي ميشوند.
اين سمينار به بررسي گستردهاي از تأثير روشهاي تجزيه و تحليل داده بر بهبود بازيهاي شناختي پرداخته است. بازيهاي شناختي، كه به منظور تقويت ويژگيهاي شناختي مانند حافظه، حل مسائل و تمركز ارتقاء مييابند، در سالهاي اخير شهرت زيادي كسب كردهاند. اما اثربخشي آنها همچنان موضوع مورد تعقيب و بهبود مداوم است. تحقيق ارائه شده در اينجا چندگانهگيرانه است، به تمركز بر دستهبندي روشهاي تجزيه و تحليل داده و ارائه يك ديدگاه منحصر به فرد در مورد تأثير آنها ميپردازد. اين مطالعه بر اهميت استفاده از تكنيكهاي مختلف تجزيه و تحليل داده، از جمله تجزيه و تحليل آماري، يادگيري ماشين و پيگيري رفتار كاربر، براي استخراج بردارهاي معنايي از تعاملات كاربر در بازيهاي شناختي تأكيد ميكند. دستهبندي و اعمال اين روشها نقش كليدي در كشف ارتباطات بين جذب كاربر و ارتقاء شناختي دارند.
اين سمينار مدعي است كه شخصيسازي و تطبيقپذيري ، هر دو از طريق بينشهاي مبتني بر داده، آينده توسعه بازيهاي شناختي را نمايان ميكنند. شخصيسازي شامل سفارشي كردن محتواي بازي براي نقاط قوت و ضعف شناختي بازيكنان افراد است و تجربه بازي را سفارشي ميكند. تطبيقپذيري از طرفي به تنظيم در زمان واقعي عناصر بازي بر اساس عملكرد كاربر مبتني بر داده اشاره دارد و تضمين ميكند كه سطوح جذابيت و چالش به طور مداوم بهينه شده باشند. علاوه بر اين، اين مطالعه پتانسيل روشهاي تجزيه و تحليل داده را در تحول بازيهاي شناختي در حوزههاي آموزش و بهداشت نشان ميدهد. با پايش و تجزيه و تحليل مداوم پيشرفت كاربران، ارائهدهندگان آموزش ميتوانند روشهاي آموزشي خود را بهبود بخشند. در حوزه بهداشت، بازيهاي شناختي ميتوانند به عنوان ابزارهاي ارزشمندي براي بازسازي شناختي خدمت كنند كه توسط ارزيابيها و شخصيسازي مداخلات درماني هدايت ميشوند.
-
نام دانشجو
غزل خيرالدين
-
تاريخ ارائه
11/15/2023 12:00:00 AM
-
متن كامل
81097
-
پديد آورنده
غزل خيرالدين
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/09/07
-
عنوان به انگليسي
The impact of data analysis methods on improving cognitive games
-
كليدواژه هاي فارسي
بازي , بازي شناختي , تحليل داده , شخصيسازي , تطبيقپذيري
-
كليدواژه هاي لاتين
game , cognitive game , data analysis , personalization , adaptability
-
لينک به اين مدرک :