-
شماره ركورد
12957
-
عنوان
بررسي انواع لعابهاي ويژه درصنعت كاشي
-
سال تحصيل
1399
-
استاد راهنما
آقاي دكتر بيژن افتخاري يكتا- آقاي دكترحميدرضا رضايي
-
چکيده
با پيشرفت علم و تكنولوژي در صنعت لعابسازي و گسترش استفاده از كاشيها با سطوح لعابدار در محيطهاي مختلف اعم از منازل، بيمارستانها، هتلها و... نياز است كه مطالعات و تلاشها در راستاي ساخت و بهبود لعابهاي با ويژگيهاي خاص فيزيكي و شيميائي متناسب با محيط موردمصرف صورت گيرد.
بهمنظور ساخت لعاب ضدباكتريال از موادضدباكتريالي چون نيترات نقره، اكسيدتيتانيوم، اكسيدمس و اكسيدروي استفاده شد كه نتايج آزمون باكتريالي حاكي از قدرت بالاي خاصيت ضدباكتريالي در نمونههاي حاوي اكسيدنقره، اكسيدمس و اكسيدتيتانيوم بهترتيب 80%،78% و76% بود.
لعابهاي شيشه-سراميكي عموماً از سختي بالاتر، مقاومت به سايش بهتري نسبت به لعاب هاي فريتي معمولي و يا خام دما بالا برخوردارند. با توجه به شرايط و تجهيزات لازم براي تهيه و پخت لعاب، شيشه-سراميكهاي سيستم Li2O-Al2O3-SiO2، Al2O3-SiO2، CaO-MgO-Al2O3-SiO2، ZnO-Al2O3-SiO2 بهعنوان لعاب مورد بررسي قرار گرفتهاند و نتابج آزمايشات سختي را در محدوده576-732 kg/mm2 نشان داد. لعاب شيشه-سراميكي كه در محدوده دمايي C 710-920° متبلور ميشوند و پس از اين دما سرعت انقباض بطور ناگهاني افزايش يافته ولعاب درC1100-1120° به عمل ميآيد، براي مصرف در كاشيهاي مونوپروزا بسيار مناسب خواهدبود و پس از پخت از كيفيت سطحي مناسبي برخوردار خواهدبود.
نتايج نشان داد كه افزايش مقدار CaO و MgO در كنار كاهش مقدار قلياييها، قابليت تبلور لعابهاي شيـشه سـراميكي در چرخههاي پخت سريع را افزايش ميدهد. افزايش مقـدار MgO در مقابـل CaO ،سـبب افـزايش قابليـت تبلـور بلورهـاي فـاز كورديريت نسبت به آنورتيت شد، وجود فازهـاي بلـوري ماننـد كورديريـت و آنورتيت در تركيبات لعاب سبب افزايش قابل توجه ريزسختي در محدوده 825-850kg/mm2 وتشكيل اين بلورهاي شيشه سراميكي در زمينه لعابها به ميزان قابل توجهي سبب افزايش قابليت ضد لغزشي سطوح لعاب گرديد .
در مورد كاشيهاي سراميكي كه در آشپزخانه و حمام استفاده ميشود، نياز به عاملي كه در تاريكي تابش كند احساس ميشود و در صورت ساخت لعابي با خصوصيت نورتابي ميتوان به اين مهم دست يافت. در اين پژوهش به بررسي لعابهاي نورتاب،پديده نورتابي، فسفر و مكانيزمهاي بازتابش پرداخته شد.
استفاده از لعابهاي نيمههادي برروي كاشيها بهعنوان راهحلي مناسب جهت توسعه كارآيي آنها بهخصوص تحت شرايط آلودگي سنگين محسوب ميشود. لعابهاي نيمههادي بهوسيله ايجاد يك فازهادي در زمينه شيشهاي بهوجود ميآيند. نتايج آزمونها نشان ميدهد در حالت افزوده شده جزء نيمههادي اكسيدقلع و اكسيدآنتيموان، در محدوده 35-20%وزني به لعاب ، به دليل بيشتر شدن فازهاي كريستالي در لعاب، ميزان مقاومت سطحي تا 70% كاهش و هدايت افزايش مييابد.
-
نام دانشجو
مليحه سادات موسوي
-
تاريخ ارائه
1/1/1900 12:00:00 AM
-
متن كامل
81448
-
پديد آورنده
مليحه السادات موسوي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1402/10/08
-
عنوان به انگليسي
Investigating the types of special glazes in the tile industry
-
كليدواژه هاي فارسي
لعاب آنتيباكتريال , لعاب ضدلغزش , لعاب شيشه-سراميك , لعاب نورتاب , لعاب نيمههادي , لعاب كاشي
-
كليدواژه هاي لاتين
Antibacterial glaze , Anti-slip glaze , Glass-ceramic glaze , Luminous glaze , Semiconductor glaze , Tile glaze
-
لينک به اين مدرک :