-
شماره ركورد
14029
-
سال تحصيل
1402
-
استاد راهنما
دكتر ذاكري-دكتر حيدري
-
چکيده
يكي از دغدغههاي رايج در صنعت ريلي، انجام اقدامات لازم و به موقع جهت نگهداشت خطوط ريلي ميباشد كه عدم توجه به آن ميتواند خسارات سنگيني بوجود آورد. يك راه حل مناسب براي كاهش مشكلات موجود در اين زمينه، پايش سلامت سازهاي اجزاي بتني روسازيهاي خطوط ريلي ميباشد. جهت پايش سلامت سازهاي اجزاي بتني روسازيهاي خطوط ريلي ميتوان از فناوريهاي پيشرفته به منظور ارتقاء سطح كيفي بهبود عملكرد در تشخيص عيوب و نگهداشت زيرساختها استفاده نمود. در اين راستا مي توان با استفاده از حسگرها، فناوريهاي نوين و سيستمهاي نظارتي پيوسته، امكان ارزيابي دائمي وضعيت سازههاي بتني را فراهم نمود تا از بروز خرابيهاي ناگهاني و پرهزينه جلوگيري كرد. در واقع پايش وضعيت سلامت اجزاي بتني خطوط ريلي ميتواند تركها، تغييرات ساختاري و ساير علائم احتمالي آسيب را در مراحل اوليه تشخيص داده و با ارائه دادههاي دقيق و لحظهاي، امكان مداخلات به موقع و پيشگيرانه را براي تعمير و نگهداري فراهم كند. لذا پايش سلامت اجزاي بتني روسازيهاي خطوط ريلي ميتواند منجر به افزايش طول عمر سازه، كاهش هزينههاي مربوط به تعميرات سنگين و جلوگيري از مسدودي غيرمنتظره خطوط ريلي شود. همچنين با تشخيص به موقع مشكلات، خطر وقوع حوادثي كه ممكن است منجر به آسيب جدي به قطارها يا مسافران شود، به حداقل ميرسد. بنابراين پايش مداوم اجزاي بتني خطوط ريلي در بهينهسازي فرآيندهاي نگهداري روسازيخط و برنامهريزي بهتر تعميرات خطوط ريلي نقش بسزايي ايفا مينمايد.
بنابراين باتوجه به اينكه اجزاي بتني در روسازيهاي خطوط ريلي به شكل تراورس(در خطوط بالاستي) و دال بتني(در خطوط بدون بالاست) از منظر سازههاي نقش كليدي دارند لزوم پايش وضعيت سلامت اين اجزا از اهميت ويژهاي برخوردار ميباشد. لذا در مطالعه حاضر سعي شدهاست با مرور ادبيات فني موضوع در خصوص پايش سلامت سازهاي اجزاي بتني روسازيهاي خطوط ريلي ضمن شناخت مطالعات انجام گرفته در اين زمينه خلاءهاي تحقيقات موجود را شناسايي نمود. در اين راستا مطالعه كاملي برروي تحقيقات محققان پيشين صورت گرفته است كه از جمله يافتههاي مهم:
استفاده از روشهاي انتشار آكوستيك، همبستگي تصوير ديجيتال، حسگرهاي فراصوتي و روشهاي پردازش تصوير مبتني بر يادگيري ماشين جهت پايش سلامت اجزاي بتني علاوه بر افزايش دقت در شناسايي تركها و آسيبها، منجر به كاهش هزينههاي نگهداري تا حداكثر 30% همراه با افزايش قابليت اطمينان و افزايش ايمني شبكههاي ريلي ميشود. بهطوريكه روشهاي آكوستيكي و تصويربرداري ديجيتال قابليت شناسايي تركها را در مراحل اوليه دارند و ميتوانند پيش از وقوع خرابيهاي جدي، به شناسايي مشكلات كمك كنند.
در مطالعه حاضر باتوجه به اينكه استفاده از سيستمهاي پايش سلامت سازهاي در روسازيهاي بتني ميتواند به بهبود كلي بهرهوري خطوط ريلي منجر شود و موجب ايجاد زيرساختهاي پايدارتر و ايمنتر در طولانيمدت شود، تحقيقات محققين مختلف در اين زمينه مورد بررسي قرارگرفت.
واژههاي كليدي: پايش سلامت، نگهداشت خط ريلي، تراورس بتني، دال بتني، فناوريهاي پايش
-
نام دانشجو
مسعود افروغ
-
تاريخ ارائه
10/15/2024 12:00:00 AM
-
متن كامل
84575
-
پديد آورنده
مسعود افروغ
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/08/18
-
عنوان به انگليسي
A review of studies conducted on the health monitoring of concrete components of railway pavements
-
كليدواژه هاي فارسي
پايش سلامت , نگهداشت خط ريلي , تراورس بتني , دال بتني , فناوريهاي پايش
-
كليدواژه هاي لاتين
Health monitoring , railway line maintenance , concrete sleeper , slab track , monitoring technologies
-
لينک به اين مدرک :