-
شماره ركورد
14342
-
عنوان
مروري بر ارزيابي تاب آوري زيرساختها و شبكههاي حمل و نقل
-
سال تحصيل
1400
-
استاد راهنما
آقاي دكتر مرتضي رئيسي دهكردي
-
استاد مشاور
آقاي دكتر مهدي اقبالي
-
چکيده
تاب آوري (Resilience)از كلمهي لاتينResilio برگرفته شده است و به معني قابليت برگشتپذيري ميباشد. تابآوري در كاربردهاي مختلف مفاهيم متفاوتي دارد. براي مثال در بحث مهندسي زلزله، مفهوم تابآوري لرزهاي نقش مهمي در ارزيابي لرزهاي سازهها ايفا ميكند زيرا توانايي يك سيستم را براي تحمل يك واقعه ناخواسته مانند زلزله، با برآورد خسارات و از بين رفتن عملكرد و پايداري سازه در حين و بعد از آن واقعه ارزيابي ميكند. تابآوري لرزهاي سازه، يك پارامتر بدون بعد است كه عملكرد سازه را بلافاصله پس از وقوع زلزله، اندازهگيري ميكند. يكي از اهداف تابآوري مديريت بحران ميباشد. تابآوري داراي ابعاد فني، سازماني، اجتماعي و اقتصادي ميباشد كه در اين زمينه ابعاد فني و سازماني تابآوري مربوط به عملكرد سيستمها و شريانهاي حياتي و ابعاد اجتماعي و اقتصادي تابآوري مرتبط با عملكرد جامعه در مقياس كلي ميباشد. همچنين ميتوان به معيارهاي تابآوري اشاره كرد كه شامل 4 معيار اصلي ميباشد:
1-استحكام(Robustness)2-سرعتپذيري(Rapidity)3-افزونگي(Redundancy)4-غنايمنابع (Resourcefulness)
به طور كلي تابآوري تابعي است كه بيانگر ظرفيت يا توانايي حفظ عملكرد يك سازه در طول يك زمان مشخص كه زمان كنترل ناميده ميشود و توسط بهرهبردار يا ذينفعان مشخص ميشود.
در اين سمينار ضمن مرور مفاهيم كلي تاب آوري در مباحث مربوط به زيرساختهاي شهري، برخي اقدامات عملي انجام گرفته در حوزه تاب آوري شبكههاي حمل و نقل بررسي شده و سپس شاخصهاي تاب آوري بر اساس عملكرد شبكههاي حمل و نقل بر مبناي معيارهاي مختلف سنجيده خواهد شد. اين تنوع در شاخصها و روشهاي ارزيابي تاب آوري به دليل تفاوت در ماهيت، مقياس و نحوه تأثير مخاطرات و اختلالات در شبكه است.
-
نام دانشجو
سهيلا الهاميان
-
تاريخ ارائه
11/9/2022 12:00:00 AM
-
متن كامل
85355
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/10/09
-
عنوان به انگليسي
An overview of the assessment of the resilience of transport infrastructures and networks
-
كليدواژه هاي فارسي
تابآوري , ،زيرساخت , شبكه حمل و نقل
-
كليدواژه هاي لاتين
Transportation network , Infrastructure , Resilience
-
لينک به اين مدرک :