-
شماره ركورد
14523
-
عنوان
بررسي انواع روشهاي چاپ سهبعدي در مهندسي پزشكي
-
سال تحصيل
1402
-
استاد راهنما
دكتر سياوش كاظمي راد
-
چکيده
فناوري چاپ زيستي سهبعدي، بهعنوان يكي از پيشرفتهترين نوآوريها در علوم زيستي و مهندسي، توانسته است گامهاي بلندي در توليد داربستهاي زيستي، بازسازي بافتها و توسعه اندامهاي مصنوعي بردارد.
اين فناوري با استفاده از روشهاي مختلفي چون اكستروژن، جوهرافشان و ليزري، امكان ساختاردهي دقيق مواد زيستي و سلولهاي زنده را فراهم كرده و كاربردهاي متنوعي در پزشكي بازساختي، مدلسازي بيماريها، و تحقيقات دارويي يافته است.
استفاده از جوهرهاي زيستي، از جمله آلژينات، ژلما، و پليكاپرولاكتون، با تركيبات طبيعي، مصنوعي يا هيبريدي، قابليت توليد بافتهاي پيچيده و شخصيسازيشده را ارتقا بخشيده است. هرچند چالشهايي مانند پايداري مكانيكي پايين و هزينههاي بالاي توليد همچنان وجود دارند، تحقيقات بر روي بهبود مواد و افزايش استحكام مكانيكي اسكفولدهاي ساخته شده به روش تركيبي و نيز ايجاد تخلخلهاي تراكممتغيير يا گراديانت ميتواند مفيد واقع شده و پديدهي سپرتنشي را نيز در بافتهاي چاپ شده سخت مثل استخوان كاهش دهد و اميدواري به آيندهاي روشنتر در اين حوزه را افزايش ميدهد.
بهطوركل چشمانداز چاپ زيستي شامل توليد اندامهاي پيچيده، مدلسازي بيماريهاي نادر، و استفاده در صنايع غذايي و زيستفناوري است كه ميتواند تحولات بزرگي در علوم زيستي، درمانهاي شخصيسازيشده، و توسعه فناوريهاي زيستسازگار ايجاد كند.
-
نام دانشجو
حسين گوديني
-
تاريخ ارائه
12/7/2024 12:00:00 AM
-
متن كامل
85913
-
پديد آورنده
حسين گوديني
-
تاريخ ورود اطلاعات
1403/10/18
-
عنوان به انگليسي
Investigation of the various 3D printing methods in Medical Engineering
-
كليدواژه هاي فارسي
چاپ سهبعدي زيستي، پزشكي بازساختي، جوهرهاي زيستي، پايداري مكانيكي، مهندسي بافت.
-
كليدواژه هاي لاتين
Bioprinting, regenerative medicine, bioinks, mechanical stability, tissue engineering
-
لينک به اين مدرک :