چکيده
قرن بيست و يكم را « قرن ارتباطات » ناميده اند. ظهور شبكههاي كامپيوتري در دهه هفتاد ميلادي تمام اسباب توليد معرفت ودانش را از داده هاي خام فراهم نمود و به آن شتابي انفجارگونه داد، چرا كه خرد فردي به خرد جمعي تبديل شد و محفل كوچك خردمندان به يك ضيافت بزرگ از نخبگان جهاني مبدل گشت. شايد به كار بردن واژه « انقلاب اطلاعاتي » براي اين روند توليد دانش مناسبتر باشد.
شبكههاي كامپيوتري چيزي بيش از يك ابزار در خدمت توليد دانش نيست، ولي همين ابزار اعمالي را كه ذهن بشر به كندي انجام ميدهد، هزاران بار تسريع ميكند و اين موضوع منجر به تحقق، توليد و نشر دانشي مي شود كه نياز به ده ها سال پژوهش، جمع آوري داده، آزمايش و نتيجهگيري دارد، مي شود.
دسترسي سريع و آسان به اطلاعات، استفاده از قدرت پردازشي كامپيوترهاي قوي و كارآمد، ايجاد و به كارگيري فناوري نوين ارتباطي براي تبادل اطلاعات و ايجاد نرم افزارهاي هوشمند، موجبات شكوفايي تمام شاخههاي علوم مختلف را فراهم آورده است.
در اين نوشتار كه شامل چهار فصل است سعي شده در فصل اول پس از بيان مقدمه اي از كل پروژه، در فصل دوم در خصوص تكنولوژي ماهواره و VSAT بصورت مختصر مورد بررسي قرار گيرد. در فصل سوم به اصول كلي تكنولوژي حفاري و خصوصيات دكل هاي حفاري (RIG) پرداخته شده است. فصل چهارم به طراحي شبكههاي ارتباطي دكل ها و تجهيزات اكتيو شبكه اشاره دارد. اميد است كه خواننده محترم پس از قرائت اين تحقيق به اصول كلي طراحي شبكه پي برده و قادر به طراحي ساخت يافته و بهينه يك شبكه كامپيوتري باشد.