چکيده
چكيده
راه¬ها از سرمايه¬هاي ملي هر كشوري محسوب مي¬گردند كه حفظ ونگهداري از آنها امري ضروري است. هزينه¬هاي ساخت ، نگهداري و استفاده¬كنندگان از راه از مهمترين مولفه¬هاي هزينه¬هاي راه¬ها مي-باشند. مقدار اين هزينه¬ها به مقدار زيادي متاثر از نوع روسازي مي¬باشد. با توجه به اينكه روسازي بتني در خيلي از كشورها به مقدار زيادي استفاده گرديده است، در ايران ، به دليل ارزان بودن قير تاكنون مورد توجه و استفاده نبوده است. با اين حال با توجه به كم شدن منابع نفت و حذف يارانه¬ها از قير و افزايش هزينه آسفالت ، استفاده از روسازي¬هاي بتني در ايران نيازمند بررسي و توجه است.
پيشرفت¬هاي تكنولوژيكي و تحقيقاتي در تشخيص و تعيين نقاط ضعف روسازي¬هاي اجرا شده نشان داده كه با حذف درزها و مسلح نمودن دال¬هاي روسازي در هر دو جهت طولي و عرضي مي¬توان به نتايج مطلوبي دست يافت؛ چرا كه پيش از آن جهت مسلح نمودن رويه¬ها تنها در جهت عرض دال از ميلگردهاي مسلح¬كننده استفاده مي¬شد، اين عمل بواسطه مسلح كردن دال با استفاده از يك شبكه طولي مسلح¬كننده با سطح تقريبي 6/0 تا 7/0 درصد مقطع بتن كه در بين آنها چسبندگي كامل نيز وجود دارد و موجب پديد آمدن يك نوع بتن جهت¬دار مي¬گردد انجام مي¬پذيرد. مسلح نمودن روسازي¬هاي بتني بصورت فوق در حذف درزهاي انتقالي تاثير بسزايي داشته و در صورت اجراي اين روسازي تنها مي¬توان به اجراي درز طولي اكتفا كرد.
در اين سمينار، در ابتدا انواع روسازي، روسازي آسفالتي و بتني معرفي مي¬شود. سپس به مقايسه مزايا و معايب روسازي بتني در مقابل روسازي آسفالتي پرداخته خواهد شد.. سپس روسازي بتني مسلح پيوسته (CRCP) معرفي و مزايا و معايب آن در مقابل ساير روسازي¬هاي بتني مشخص خواهد شد. روش طراحي و تعيين ضخامت آن ارائه خواهد شد.
واژههاي كليدي: روسازي راه، روسازي بتني، روسازي بتني مسلح پيوسته، CRCP، انواع روسازي راه