چکيده
براي عبور از پيچيدگيهاي محيط اطراف خود ، نياز داريم كه اطلاعات موردنياز را الويت بندي كرده و اطلاعات نامربوط را رها كنيم .
مطالعات زيادي نشان ميدهند كه باند آلفا (همان سيگنال خروجي مغز كه در فركانس 8-12 هرتز نوسان ميكند) همانند دروازهاي براي ورود توجه از طريق جلوگيري اطلاعات نامربوط هست .
شواهد حاكي از اين است كه ، نواحي جلويي و فوقاني سر در توجه بينايي نقش بسزايي دارند و حتي نوسانات نواحي پشت سر كه بخاطر توجه به صورت بينايي ايجاد ميشود هم ، تحت كنترل نواحي جلويي سر قرار دارند كه نوسانات اين ناحيه مثل يك محرك مغناطيسي بر ناحيه جلويي و فوقاني تاثير ميگذارد.
ارتباط نواحي از مغز كه باهم فاصله دارند از طريق همپيوستگي عصبي ايجاد ميشود ، زيرا نواحي كه نوسانات همفاز دارند باعث تقويت سيگنالهاي خود و همچنين ارتباط با همديگر ميشوند ( همانند همپيوستگي ناحيه جلو و فوقاني پشت سر) .
در اين بين كلاس بندي سيگنالها به كلاسها توجه و غير توجه از اهميت ويژه اي بر خوردار است براي اين امر از روشهاي كلاسيك استفاده ميشد (مثل svm,k-nearest,navie bayes ( اما اكنون ميتوان با كمك يادگيري عميق و تركيب آن با همپيوستگي نواحي مغزي به بهبود نتايج حاصل از گذشته پرداخت البته يكي از مشكلاتي در اين مسير وجود دارد ، پايين بودن در جه سيگنال بر نويز است . سعي ما بر اين است با كمك تكنيك يادگيري عميق ، استخراج ويژگي و انتخاب آنها را به صورت خودكار انجام دهيم و جايگزين انتخاب ويژگي به صورت دستي كنيم.
واژههاي كليدي:
توجه، همپيوستگي مغزي ، يادگيري عميق , استخراج ويژگي , سيگنال هاي موج نگاري مغر