چکيده
امروزه ماهيت جنگ تفكر كرده و به شكل جنگ اطلاعات درآمـده است پس برترى اطلاعاتى در چنين جنگى نقشى حياتى ايفا مىكند.لذا هدف اصلى فرماندهان و طـراحان نظامى در اين نوع جنگها،بـرترى در زمـينۀ فرماندهى و كنترل مبتنى بر سامانههاى اطلاعاتى،شبكههاى رايانهاى و مخابراتى مرتبط با آن است آنچه اين سامانۀ ها را مفيد جلوه مىدهد،«همبستگى»اجزاى اين سيستم با همديگر در سايۀ«يگانگى تلاش»است .براى اينكه فرماندهان بتوانند در سطوح بالاى فرماندهى و كنترل بهطور موفق عمل نمايند،بايد به نوعى از سيستمهاى رايانهاى متصل بـاشند كه خـاصيت پردازش انبوه داده را با سرعت و دقت بالا داشته باشند.به همين دليل درجنگهاى مهمى مانند جنگ خليج فارس،رايانه بيشترين نقش را در سامانۀ كنـترل و فـرماندهى ايفـا نمود.ورود فنآورى اطلاعات به ويژه رايانـهها بـاعث نفوذ و اختلال در سامانههاى اطلاعاتى طرف مقابل شده است؛از اينرو توجه بيشتر به مقولۀ امنيت و لزوم بومىسازى در سامانۀ و ارائۀ يك معمارى جامع بومى شده ضـرورى به نظر مىرسد.استفاده از شبكه هاي گريد و توزيع پردازش هاي سنگين در اين شبكه و نيز اتصال منابع جنگ افزاري با اين شبكه بعنوان يك منبع باعث مي شود در كمترين زمان ممكن اهداف شناسايي و مورد حمله قرار بگيرند.
در اين سمينار ابتدا اقدام به معرفي شبكه هاي گريد كرده و در ادامه به تكنيك هاي پردازش تصوير و شناسايي دشمن مي پردازيم و نيز سيستم موقعيت ياب جهاني را معرفي كرده خواهيم ديد سامانه هاي كنترلي و عملياتي چگونه با استفاده از شبكه هاي گريد به اهداف خود دست پيدا مي كنند.
هدف Grid Computing به اشتراك گذاري منابع در يك محيط پويا و احتمالاً ناهمگن است. اين منابع با سياست هاي مختلف در دسترس هستند. اين "به اشتراك گذاري" عمدتاً براي اهداف محاسباتي براي اهداف علمي است اما در موارد اقتصادي نيزكاربرد دارد. اين منابع مي توانند منابع گوناگوني از جمله CPU، هارد ديسك، نرم افزارها و سنسورها باشند.
در اين گفتار مفاهيم، مزيت ها و كاربردهاي Grid رابررسي مي كنيم، يك معماري براي Grid معرفي مي كنيم و مدل OGSA را بررسي مي كنيم. يك مدل كلي براي برنامه نويسي تحت Grid بيان مي كنيم و جزئيات اين مدل را براي مسائل Back-track بررسي مي كنيم و درخت خاكستري را معرفي مي كنيم و در پايان يك مثال عملي از كابرد Grid را تشريح مي كنيم.