چکيده
با وجود فشار زياد بر عدم توليد زبالههاي پلاستيكي در حال حاضر هيچ روش جايگزيني براي توليد موادزيست تخريب در رقابت با خواص، قابليت ها و خصوصا اقتصاد لازم با پلاستيكهاي عمومي نيست. تلاش¬ها براي توليد محصولات بسته بندي زيست تخريب پذير رقابتي به دليل مشكلاتي از قبيل پيدا كردن تعادل بين خواص مكانيكي، هزينه و ميزان زيست تخريب پذيري نا اميد كننده است.
كميسيون تحقيقات صنعتي¬¬-كشاورزي اتحاديه اروپا تحقيقاتي را بر روي بازار بالقوه پلاستيكهاي زيستي بر پايه منابع زيست تخريب پذير انجام داده است و پيش بيني شده است كه 1.1ميليون تن پلاستيكهاي زيستي همراه با افزايش ارزش اقتصادي و پتانسيل كاري 2 ميليارد يورو و بيش از 20 هزار شغل جديد را به دنبال دارد. مقامات ملي و كميسيون اروپا جريان پسماند را به عنوان يك حوزه، با توجه ويژه بررسي ميكنند. چرا كه فضا براي دفع زباله بسيار محدود و هم چنين دفع زباله مي¬تواند مشكلات ناشي از انتشار سم را به دنبال داشته باشد.
نشاسته يك پلي ساكاريد زيست تخريب پذير با قيمت پايين است كه به فراواني يافت ميشود و در شرايط مناسب رفتار گرمانرم از خود نشان داده و مي تواند يك جايگزين مناسب براي پلاستيك¬هاي سنتي در بازار¬هايي هم چون صنعت بسته بندي مواد غذايي استفاده شود.
مطالعات متعدد براي بهينه سازي عملكرد پلاستيك¬هاي برپايه نشاسته انجام شده است كه اين مطالعات نشان ميدهد مهم ترين خواص براي ارزيابي مواد بسته بندي شامل خواص مكانيكي، ترموفورمينگ ، نفوذ پذيري گاز و بخار آب، مقاومت، شفافيت و دسترسي ميباشد. بنابراين طراحي و مهندسي يك محصول بسته بندي برپايه نشاسته، بايد تمام خواص مورد نياز را داشته باشد. هم چنين هزينه¬هاي محصول و چالش¬هاي فني هم چون شكنندگي بايد قبل از تجاري سازي برطرف شوند.
ما در اين تحقيق به دنباله معرفي مواد زيست تخريب پذير به ويژه نشاسته، حوزههاي كاربردي آنها، بررسي معايب و مزاياي آن، بررسي خواص مكانيكي، مقاومت در برابر آب، آلياژ كردن آن با پليمرهاي سنتزي و طبيعي، فوم پذيري و زيست تخريب پذيري را مورد ارزيابي قرار خواهيم داد.