چکيده
در اين سمينار به بررسي سيستم شنوايي و رمزگشايي فعاليت اين سيستم كه با استفاده از تحريك آن با روش هاي مختلف به دست مي آيد و ميتوان با سيستم هاي گوناگون ثبت الكتروانسفالوگرام با قراردادن الكترودهاي متنوع در مناطقي از سر كه بتوان فعاليت سيستم شنوايي را ثبت كرد مي پردازيم.
در كاربرد هاي واسط هاي مغز و كامپيوتر ميتوان از پارادايم هاي مختلف شنيداري استفاده كرد به عنوان مثال محلي سازي صداها در فضا به معناي قراردادن منبع هاي صدا در جهت هاي مختلف يكي از فرايندهايي است كه مطالعاتي روي آنها به منظور تشخيص صداهايي در فضا انجام شده است. تعدادي از اين مطالعات نشان داد كه وقتي افراد روي يك جهت خاص تمركز مي كنند، منابع توجهشان به نظر مي رسد در يك گراديان توزيع شده قرار دارد، و با دور شدن از آن جهت خاص توجه فرد كاهش مي يابد اين مطالعه تحت عنوان پارادايم فضايي شنيداري چند كلاسه بيان مي شود. در رويكردي ديگر ميتوان از نوت هاي موسيقي به عنوان محرك استفاده كرد. از آنجايي كه تمام رويكردهاي موجود مبتني بر پتانسيل وابسته به رخداد حداقل بر بخشي از يك نمايش بصري تكيه مي كنند. در يك مطالعه آنلاين، رابط كاربري املايي شنيداري را فراهم مي كنند كه نياز به چنين تجسمي را حذف مي كند. نتايج نشان مي دهد استفاده از پاردايم هاي شنيداري به خصوص براي كاربران واسط مغز و كامپيوتر كه اختلال بينايي دارند بسيار مفيد بوده است. در رويكردي ديگر الگوريتم هاي يادگيري ماشين را براي دسته بندي الكتروانسفالوگرام وضعيت عاطفي گزارش شده توسط هر فرد در هنگام گوش دادن به موسيقي را مورد مطالعه قرار داده اند. تحريك هاي شنيداري مختلفي كه بر احساسات فرد تاثير گذار است ميتواند رويكردي ديگر در اين حوزه باشد. با توجه به پاسخي كه از مغز دريافت مي كنيم مي توانيم به طبقه بندي احساسات و ارزيابي وضعيت عاطفي فرد بپردازيم. با توجه به نتايج به دست آمده اميد است در كارهاي باليني از آن ها استفاده كرد.
با توجه به تمام رويكرد هاي مطرح شده متوجه شديم كه مي توان اطلاعات مختلفي را با توجه به هدفي كه به دنبال آن هستيم از سيگنال ثبت شده با به كار گيري محرك ها و تسك هاي مختلف، استخراج كرد و از آن براي كاربردهاي گوناگون كه مواردي از آنها مطرح شد و در ادامه به آنها خواهيم پرداخت استفاده كرد.
واژههاي كليدي: سيستم شنوايي، الكتروانسفالوگرام، واسط مغز و كامپيوتر،احساسات،تحريك شنيداري