چکيده
كنترل كننده¬هاي مختلفي برروي سيستم كنترل اتوماتيك قطار اعمال شده است. اما از آنجايي كه عملگر در توليد سيگنال كنترل داراي محدوديت مي¬باشد، نمي¬توان از اين كنترل كننده¬ها استفاده كرد. بنابراين بايد پيش از طراحي محدوديت عملگر را در نظر بگيريم تا سيستم دچار خطار نگردد.
نظر به حل مسئله¬ي اشباع در سيستم¬ كنترل اتوماتيك قطار روش¬هاي مختلفي اعمال گرديده است. اخيرا با الهام از مقاله¬هايي كه در سال 1974 و 1975 كه براي حل اين مسئله در حالت كلي، يك كنترل¬كننده-ي تطبيقي ارائه نموده¬اند، مسئله¬ي اشباع را براي سيستم¬هاي كنترل اتوماتيك قطار حل نموده¬اند.
در اين سمينار دو روش رگولاتور خطي مربعي و كنترل¬كننده¬ي تطبيقي بر روي سيستم كنترل اتوماتيك قطار اعمال گرديده است و نتايج آن¬ها آورده شده است. رگولاتور خطي مربعي براي طراحي در حضور اشباع مناسب خواهد بود چرا كه نمي¬تواند قوانين جديدي نسبت به شرايط جديد سيستم ارائه كند. همچنين نشان داده شده است بدون در نظر گرفتن اشباع، كنترل¬كننده نمي¬تواند در حضور اشباع عملكرد مطلوب را داشته باشد. به همين دليل بر آنيم تا در كارهاي آتي كنترل¬كننده¬¬ي تطبيقي ارائه كنيم و در طراحي آن اشباع عملگر را در نظر بگيريم تا سيستم مورد نظر تحمل¬پذيري خطا را داشته باشد.