چکيده
با توجه به اينكه تصاوير منبع اصلي اطلاعات در زمينه¬هاي مختلفي از قبيل ارتباطات نظامي، تصويربرداري پزشكي، سنجش از راه دور، سيستم رسانه¬هاي تلويزيوني و غيره مي¬باشند، از اين رو تصاوير به هنگام ذخيره¬سازي و انتقال در اينترنت به منظور جلوگيري از استراق سمع، دسترسي غير¬مجاز و دستكاري، نياز به حفاظت دارند. براي مقابله با اين¬گونه مسائل، تكنيك¬هاي رمزنگاري تصوير در چند دهه گذشته به وسيله¬ي محققين توسعه داده شده است تا از تصاوير محرمانه محفاظت شود. اما بسياري از اين تكنيك¬ها نيازمند هزينه¬ي بالايي بوده و در آن¬ها از فرايند¬هاي پيچيده¬ي رمزنگاري استفاده مي¬شود.
رمزنگاري بصري يك طرح به اشتراك¬گذاري مخفيانه براي تصاوير است كه اجازه مي¬دهد اطلاعات بصري مبتني بر سيستم بينايي انسان بدون الگوريتم¬هاي رمزنگاري پيچيده رمز شود.همچنين پياده¬سازي اين روش رمزنگاري ساده و كم هزينه مي¬باشد و تضمين مي¬كند كه هكر¬ها نمي¬توانند هيچ¬گونه اطلاعاتي در مورد تصوير محرمانه بدست آورند.
اما از آنجايي كه اين طرح با چالش¬ها و مشكلاتي مواجه است، طرح اوليه را گسترش داده¬اند و تكنيك¬ها و روش¬هاي مختلف رمزنگاري بصري مطرح شده و تدابير و اصلاحاتي براي حل آن مشكلات اعمال شده¬است. هدف از اين سمينار بررسي شماري از تكنيك¬ها و روش¬هايي است كه اخيرا مطرح شده¬اند و به همين منظور تعدادي از آن¬ها شرح داده شده و در طي آزمايشاتي سنجيده و مقايسه خواهند شد.
واژه¬هاي كليدي: رمزنگاري بصري، اشتراك گذاري مخفيانه بصري، طرح حدآستانه، انتقال رنگ