چکيده
با توجه به افزايش ظرفيت توليد پلي اتيلن ترفتالات ( PET) در مجتمع پتروشيمي تندگويان و همچنين افزايش مصرف روزمره اين پليمر باعث افزايش ضايعات آن در زباله¬هاي شهري گرديده است كه مشكلات آلودگي¬هاي زيست محيطي را افزايش داده است. همچنين نياز به كاربردهاي جديد براي اين محصول، ساخت فوم PETكه در مقايسه با ساير فوم¬هاي ترموپلاستيكي از پايداري حرارتي، گسترش دمايي، هدايت حرارتي، مقاومت در مقابل نفوذپذيري بخار آب و مقاومت شيميايي بالاتري برخوردار است، لذا تحقيق در اين خصوص و بررسي توليد صنعتي آن در كشورمان مي¬تواند از نظر اقتصادي بسيار سودمند باشد، بالاخص اينكه، اين دسته از فوم¬ها از خواص فيزيكي- مكانيكي خوبي نيز برخورداراند. بر اساس مطالعاتي كه تاكنون انجام شده براي توليد فوم PETدر جهان نسبت به ديگر فوم¬هاي پلاستيكي كار بسيار كمي انجام شده است و بيشتر به صورت ثبت اختراع گزارش داده شده است به علت نياز به ويسكوزيته مذاب بالا و اين مستلزم وقت و هزينه زيادي است.
PETهاي تجاري موجود و ضايعات بطري¬هاي نوشابه به دليل ويسكوزيته پايين و وزن مولكولي كم قادر به فوم شدن نمي باشند و بدين منظور لازم است كه اصلاحاتي بر روي ساختار شيميايي اين پليمر حاصله از راكتور انجام شود.
در اين پروژه ابتدا در فصل اول به معرفي رزين پلي¬اتيلن¬ترفتالات، انواع، ساختار، خواص و سنتز آن مي¬پردازيم، سپس فوم¬هاي پلي¬اتيلن¬ترفتالات را معرفي كرده و نحوه¬ي سنتز، افزودني¬ها، ضعف¬ها و خواص آن¬ها را بيان مي¬كنيم. در فصل دوم نيز تحقيقات و پژوهش¬هاي محققين در زمينه بهبود خواص و افزايش كارايي فوم¬هاي پلي¬اتيلن¬ترفتالات را مرور كرده و نتايج بدست آمده از اين مقالات را مورد بررسي قرار مي¬دهيم و سرانجام در فصل آخر نتايج كلي و پيشنهادات خود را ارايه مي دهيم.
واژه هاي كليدي: پلي¬اتيلن¬ترفتالات، فوم¬هاي پلاستيكي، عوامل فوم¬زا، افزايش¬دهنده زنجير، خواص فيزيكي، خواص مكانيكي