چکيده
چكيده
در اين مطالعه ابتدا اهميت استفاده از سوختهاي تجديدپذير و زيست سازگار، انواع منابع اوليه و نسلهاي توليد بيواتانول مطرح شده است. مزايا و معايب هر نسل و مواد تشكيل دهنده هر يك نيز بررسي مي¬شود. امروزه، توليد بيواتانول از نسل دوم يا همان استفاده از ضايعات كشاورزي به عنوان سوبسترا بيشتر مورد توجه است.
فرآيند كلي توليد بيواتانول، به تفكيك فرآيندهاي بالادستي، تخمير و پاييندستي و همچنين چالشهاي موجود در آن مورد مطالعه قرار گرفته است. فرآيند بالادستي شامل پيشتيمار و هيدروليز براي تخريب و استخراج واحدهاي قندي از منابع اوليه است. در فرآيند تخمير با استفاده از فعاليتهاي متابوليكي ميكروارگانيسمها قادر به توليد بيواتانول هستند. فرآيندهاي پاييندستي نيز خالصسازي محصول توليدي مورد توجه قرار مي¬گيرد.
در نهايت، بررسي راهكارهاي جديد و پربازده توليد بيواتاتول براي مرتفع كردن مشكلات در مراحل مختلف توليد، مطرح خواهد شد. اين راهحلها عبارتنداز: بهبود فرآيند پيشتيمار با روشها و مواد خاص، بهبود فرآيند تخمير با استفاده از ميكروارگانيسمهاي بهبود يافته و مناسب، استراتژيهاي مختلف تخمير از جمله تخمير و هيدروليز همزمان يا جداگانه و كشت همزمان و ترتيبي ميكروارگانيسمهاي مختلف است.
واژههاي كليدي: بيواتانول، فرآيندهاي بالادستي، تخمير، فرآيندهاي پايين¬دستي