چکيده
چكيده
نوشته حاضر به مشكلات موجود در روش ها و سيستم هاي صنعتي ساختمان سازي در پاسخ به نيازهاي جمعيت در حال رشد، كيفيت نسبتا پايين محصول نهايي، تقاضا براي ساخت با كيفيت بالاتر، بالا بودن ميزان مصرف انرژي و مواد اوليه در ساختمان سازي و تاثيرات منفي محيطي ناشي از توليد انبوه زباله و نخاله هاي ساختماني مي پردازد.
علاوه بر لزوم ساخت ساختمان هاي جديد، كيفيت ضعيف فرآيند ساخت، باعث تسريع استهلاك ساختمان هاي موجود شده و در نهايت، تقاضا براي ساختمان هاي جديد را افزايش مي دهد. علاوه بر موارد فوق، دوره هاي زماني طولاني بازيافت مصالح از نخاله هاي ساختماني، آلودگي محيط زيست در فرآيند بازيافت مصالح، بالا بودن هزينه مصالح و ماشين آلات ساختماني، تاثير تغييرات عملكردي، تكنولوژيك، اقتصادي، فرهنگي و اكولوژيك) مداوم بر ساختمان ها در دوره عمر آنها، نياز متغير و روزافزون به بناها و گسترش پذيري و انعطاف پذيري نامناسب و اندك بناهاي موجود نيز جزو مهمترين مسايل سيستم هاي صنعتي ساختمان سازي هستند كه دوره عمر مورد انتظار ساختمان هاي موجود را به شدت كاهش داده و باعث ايجاد تغييرات كلي و اساسي ساختاري در دور ه هاي زماني كوتاه مدت مي شوند.
در اين گزارش ضمن معرفي سيستم و بررسي تاريخچه تحقيقات پانل D3، آيين نامه هاي موجود در اين ارتباط معرفي مي شوند. همچنين با توجه به بررسي رفتار لرزه اي قاب فولادي تقويت شده با اين پانل ها و مقايسه رفتار لرزه اي قاب تنها و قاب تركيبي ، پارامترهاي مهم لرزه اي سيستم مذكور معرفي گرديده و نتيجه شده با توجه به سختي سيستم پانلي، با تمهيداتي مي توان از آن جهت مقاوم سازي ساختمان هاي كوتاه تا ميان مرتبه استفاده نمود كه نياز به بررسي بيشتر دارد.