چکيده
هيپوكامپ در ميانه لوب تمپورال قرار دارد و ساختار بسيار متنوعي دارد. ناهنجاري¬هاي هيپوكامپ با بسياري از اختلالات مغزي از جمله بيماري آلزايمر، صرع لوب تمپورال و اسكيزوفرني مرتبط است . درك ساختار عملكردي هيپوكامپ براي شناخت نقش آن در شناخت و اختلالاتي كه در آن دخالت دارد، حياتي است.
هيپوكمپ شامل مناطق عملكردي و ساختاري ناهمگن است كه در توابع چندگانه مانند يادگيري و حافظه نقش دارند. كمبود اطلاعات در مورد چگونگي عملكرد زيربناهاي هيپوكامپ انساني به يكديگر و همسايگي قشرهاي خارجي هيپوكامپ وجود دارد. تا كنون، آناتومي پيچيده آن را به تحقيقاتي كه سازمان ساختار آن را در انسآنها هدف قرار داده است به چالش كشيده است. تجزيه و تحليل فاكتورهاي مرتبط با اتصالات عملكردي (FC) تجزيه و تحليل تشديد مغناطيسي (MRI) و تصويربرداري تانسور نفوذ (DTI) نشان مي¬دهد كه هيپوكامپ به عنوان يك ناحيه ناهمگوني است كه به صورت عملكردي و ساختاري به تقسيم بندي¬هاي متمايز تقسيم مي¬شود.
امروزه تصويربرداري عملكردي به صورت ابزاري علمي عصبي براي بدست آوردن ارتباط عملكردي و تاثيرات متقابل نواحي مختلف مغز به كار مي¬رود. يكي از روش هاي غيرتهاجمي مطرح در بررسي چگونگي فعاليت¬هاي مختلف مغز در پاسخ به فعاليت¬هاي مختلف فيزيولوژيكي، استفاده از روش¬هاي تصويربرداري عملكردي مغناطيسي (fMRI) است. هدف از اين تصويربرداري يافتن نگاشتي از مغز است كه مراكز انجام فعاليت¬هاي مختلف را در مغز مشخص مي¬كند.