-
شماره ركورد
6988
-
عنوان
مطالعه بر روي جانمايي ايستگاه هاي قطارهاي درون شهري بر اساس معيار TOD با استفاده از نرم افزار GIS
-
سال تحصيل
1396
-
استاد راهنما
دكتر سيد مسعود نصر آزاداني
-
چکيده
امروزه تصور وجود و اداره شهرهاي توسعه يافته بدون نظام حمل و نقل ريلي مناسب، همانند تصور آسمان خراش هاي بدون آسانسور مي باشد، كه اين، تصوري دور از ذهن خواهد بود. اما اين تصور، چهره واقعي بسياري از كلان شهرهاي كشورهاي در حال توسعه است. در يك سيستم حمل و نقل درون شهري مانند مترو، ايستگاه هاي مترو به عنوان يكي از اجزاي اصلي اين سيستم و پيونددهنده ي فضاي زير زمين و روي زمين به شمار مي آيند. نقش انكارنشدني مترو در انتقال حجم عظيمي از مسافرين درون شهري در طول شبانه روز، بررسي نقش فاكتورهاي مرتبط با اين امر را در جهت اجراي هرچه بهتر پروژه هاي از اين دست ضروري مي سازد. بدين منظور بايستي معيارهايي جهت جانمايي بهينه ايستگاه هاي مترو مدنظر قرار گيرد.
نظريه پردازان معتقدند، صرفا حمل و نقل همگاني براي تغيير الگوي توسعه و كاهش معضلات ترافيكي، كافي نيست از اين رو تاكيد آنها بر تلفيق سامانه هاي حمل و نقل همگاني در پايه و اساس شهر است و توسعه مبتني بر حمل و نقل همگاني راهكار مناسبي براي اين امر به شمار مي رود.
يكي از تكامل يافته ترين ديدگاه هاي توسعه شهري كه مي تواند آغازي بر بهبود وضعيت كنوني شهرها و گامي موثر در راستاي توسعه پايدار باشد توسعه مبتني بر حمل و نقل همگاني يا همان TOD است. توسعه مبتني بر حمل و نقل همگاني ( TOD ) رويكردي است كه بر مبناي آن بين الگوي توسعه شهر و الگوي استقرار شبكه حمل و نقل همگاني ، هماهنگي وجود دارد.
منظور از TOD مجموعه اي از مناطق مسكوني و تجاري است كه دسترسي به آنها با استفاده از حمل و نقل عمومي به سهولت صورت مي گيرد. در منطقه TOD، ايستگاه مترو يا اتوبوس در مركز قرار دارد كه با ساختمان هاي نسبتا پرتراكم محصور شده اند. تراكم فعاليت و ساختمان در نواحي همجوار ايستگاه حمل و نقل همگاني به صورت نسبي بيشتر از بافت شهري اطراف بوده و هر چه فاصله از ايستگاه بيشتر ميشود، تراكم نسبي نيز كاهش مييابد.
باتوجه به مشكلات ترافيكي و زيست محيطي بسياري كه اكثر كلان شهرهاي دنيا و از جمله كلان شهرهاي ايران با آن روبه رو هستند، هدف از ارائه اين سمينار به طور خاص، بررسي توسعه حمل و نقل محور (TOD) به عنوان يكي از راهكارهاي مناسب جهت دستيابي به توسعه پايدار و حمل و نقل پايدار مي باشد.
كلمات كليدي: جانمايي، ايستگاه هاي مترو، توسعه حمل و نقل محور ( TOD )، توسعه پايدار، حمل و نقل همگاني
-
نام دانشجو
محمد عبدي
-
تاريخ ارائه
11/20/2018 12:00:00 AM
-
متن كامل
67144
-
پديد آورنده
محمد عبدي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1398/11/14
-
لينک به اين مدرک :