چکيده
در حال حاضر مهندسي عمران امكان ساخت انواع سازه¬ها را فراهم كرده است. آسيب در يك سازه¬ به معني ايجاد تغيير در مشخصات آن¬ها مانند مقاومت، سختي و ... است كه مي¬تواند باعث كاهش عملكرد و بهره¬وري نسبت به حالت اوليه شود. در صورت وقوع بلاياي طبيعي مانند زمين¬لرزه، سونامي و سيل ضروري است كه ساختمان¬هاي آسيب ديده را سريعا شناسايي كنيم. ساختمان¬هاي آسيب ديده ممكن است نماينده موقعيت قربانيان باشند بنابراين تعيين محل و ارزيابي دقيق ساختمان¬هاي آسيب ديده پس از يك رويداد خطرناك، براي اقدامات سريع مانند امداد و نجات، مديريت بحران و بازسازي بسيار مهم است.
سنجش از راه دور به طور گسترده¬اي براي ارزيابي آسيب ناشي از يك حادثه در يك ناحيه مشخص مورد استفاده قرار مي¬گيرد. سنجش از راه دور را مي¬توان تكنولوژي كسب اطلاعات و تصويربرداري از زمين با استفاده از تجهيزات هوانوردي مثل هواپيما، يا تجهيزات فضايي مثل ماهواره ناميد. سيستم¬هاي مورد استفاده در سنجش از راه دور معمولا داراي پوشش وسيع، استقرار سريع و فركانس زماني بالا هستند.
در اين مطالعه روش¬هاي متفاوتي كه با كمك تفاوت تصاوير ماهواره¬اي، هوايي، پهپادي و ليدار قبل و بعد از يك رويداد، ساختمان¬هاي آسيب ديده را به صورت خودكار شناسايي مي¬كنند، بررسي شده اند. اين تصاوير ابعاد و زواياي مختلف از بام و نماي ساختمان¬ها را ارائه مي¬دهند و به اين ترتيب به عنوان يك منبع بالقوه براي شناسايي آسيب¬هاي ساختمان شناخته مي شود.
اين مطالعه روش¬هاي جديد شناسايي آسيب در سازه¬ها را بر اساس تصاوير سنجش از راه دور مورد بررسي قرار مي¬دهد. برخي از اين روش¬ها عبارتند از: تشخيص تغيير با ادغام تصاوير ماهواره¬اي و منحني¬هاي شكنندگي، استفاده از مشخصات هندسي ساختمان¬ها و مدل سطح ديجيتال، تجزيه و تحليل تصميم گيري چند معيار، رويكرد آموزش عميق و معماري¬هاي مختلف شبكه عصبي كانولوشن.