-
شماره ركورد
7544
-
عنوان
مطالعه روش سنتز بالا به پايين گرافن كوانتوم دا ت
-
سال تحصيل
98-99
-
استاد راهنما
دكتر بهشته سهرابي نظري
-
استاد مشاور
دكتر سيد مجيد هاشميان زاده
-
چکيده
امروزه مواد مبتني بر كربن، به ويژه گرافن و مشتقات آن، مانند گرافن اكسيد (GO)، گرافن اكسيد كاهش يافته (rGO) و نقاط كوانتومي گرافن (GQDs)، الهام بخش تلاش¬هاي تحقيقاتي گسترده¬اي براي چندين رشته، علوم بين رشته اي شده ¬اند كه شامل رشته هاي شيمي، علوم مواد، فيزيك و نانو تكنولوژي هستند.
به عنوان رده جديدي از مواد كربن فلورسنت، نقاط كوانتومي گرافن (GQDs) به دليل ويژگيهاي برجسته و كاربردهاي بالقوه شان در زمينههاي بيولوژيكي، اپتوالكترونيك و انرژي، توجه زيادي را به خود جلب كرده-اند.GQDs به عنوان نوع جديدي از نقاط كوانتومي (QDs) در نظر گرفته ميشوند، زيرا به دليل خاصيت ذاتي كربن بي اثر، از نظر شيميايي و فيزيكي پايدار هستند. افزون براين، GQDs به دليل ويژگيهاي غير سمي و بياثر بيولوژيكي، كه توجه جهاني را از صنعت و دانشگاه به خود جلب كرده¬اند، سازگار با محيط زيست هستند.
در اين بررسي، تعدادي از روشهاي آمادهسازي GQDs، مانند روش هيدروترمال، روش هيدروترمال به كمك مايكروويو، روش قالب نرم، روش ورقه ورقه شدن در مايع، روش كاتاليز شده با فلز و روش ليتوگرافي پرتو الكتروني و…. خلاصه شدهاند. كنترل اندازه و شكل آن با استفاده از پارامترهاي آمادهسازي، مانند دماي سنتز، زمان رشد، غلظت منبع و كاتاليزور و ...انجام مي¬شود.
GQD كاربردهايي در تصويربرداري بيولوژيكي، آشكارسازهاي اپتوالكتريك، سلولهاي خورشيدي، ديودهاي ساطع كننده نور، عامل فلورسنت، فوتوكاتاليز و باتري يون ليتيوم دارد.
-
نام دانشجو
ياسمن جوانمرد
-
تاريخ ارائه
9/6/2020 12:00:00 AM
-
متن كامل
68761
-
پديد آورنده
ياسمن جوانمرد
-
تاريخ ورود اطلاعات
1399/07/14
-
عنوان به انگليسي
Study of top-down synthesis methods of Graphene quantum dots (GQDs)
-
لينک به اين مدرک :