-
شماره ركورد
8389
-
عنوان
مطالعه روش هاي بهينه سازي جهت افزايش بهره وري از انرژي هاي تجديد پذير
-
سال تحصيل
1397
-
استاد راهنما
دكتر محمد سعيدي مهرآباد
-
استاد مشاور
دكتر هادي صاحبي
-
چکيده
انرژي يك نياز اساسي براي استمرار توسعه اقتصادي، رفاه اجتماعي، بهبود كيفيت زندگي و امنيت جامعه است و امروزه يكي از بزرگترين دغدغه ها در تمام كشورهاي دنيا تامين انرژي مورد نياز براي مصارف مختلف .در حال حاضر بيش از سه چهارم نياز روزافزون ما به انرژي از سوخت هاي فسيلي تامين مي شود و اين در حالي است كه آنها از موادي ساخته شدهاند كه سطح كربن را افزايش ميدهند و هنگام سوختن نيز اين قبيل سوختها مجدد كربن توليد مي كنند و مصرف بيش از حد آنها باعث بروز مسائل و مشكلاتي همچون، تخليه قابل توجه مخازن آنها، افزايش هزينه هاي استخراج و قيمت سوخت و ضررهاي ناشي از آلودگي محيط زيست شده است كه نتيجه آن آلودگي هوا و گرم شدن زمين است.
در سال هاي اخير كشورهاي مختلف پيشرفته و در حال توسعه توجه فزاينده اي به انرژي هاي تجديدپذير جهت ايجاد تنوع در استفاده از منابع انرژي و كاهش وابستگي به سوخت هاي فسيلي براي دستيابي به انرژي پايدار به منظور توسعه انساني در بلند مدت در تمام ابعاد اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي داشته اند.در كشور ايران نيز با توجه به برخورداري از پتانسيل مطلوب و مناسب انرژي هاي تجديد پذير در كشور، به منظور گام برداشتن در جهت اهداف توسعه پايدار، توسعه منطقي اين منابع ارزشمند ضروري به نظر مي رسد.
به توليد سوختهاي زيستي از مواد خام زيست توده براي تغيير سبك زندگي بشر به سوي يك سبك زندگي پايدار و دوستدار محيط زيست به چشم يك راه ايدهآل نگريسته شده است. با اين حال ، توليد سوخت زيستي از محصولات مواد غذايي منجربه ايجاد يك سري مسائل مانند رقابت فزاينده بين سوخت هاي زيستي و توليد مواد غذايي و در نتيجه كمبود و افزايش قيمت مواد غذايي مي شود. همچنين توليد انرژي زيستي از زيست توده ليگنوسلولزي اگرچه مشكل رقابت انرژي و مواد غذايي را ندارد اما نياز به پردازش پيچيده دارد. به منظور غلبه بر مشكلات ذكر شده توليد سوخت هاي زيستي از منابع زيست توده غيرغذايي مانند ريز جلبك ها به دليل داشتن ويژگي هاي منحصر به فرد ضروري به نظر مي رسد.
توليد سوخت هاي زيستي با استفاده از اين روش به دليل هزينه بالاي توليد نتوانسته است تجاري سازي شود. لذا در اين كار تحقيقاتي با بررسي شكاف هاي تحقيقاتي در اين زمينه به دنبال به كارگيري روش هاي بهينه سازي به منظور طراحي كارآمد و موثر زنجيره تامين با تلفيق و همسو كردن تصميمات استراتژيك ، تاكتيكي و عملياتي زنجيره تامين و ارائه يك مدل مكانيابي-مسيريابي با در نظر گرفتن ابعاد پايداري هستيم به گونه اي كه بتوان هزينه هاي بالاي توليد را بطور چشمگيري كاهش داد تا منجربه تسريع در اجراي سيستم هاي توليد سوخت هاي زيستي ريز جلبك در دنياي واقعي شود.
-
نام دانشجو
حانيه مبارزخو
-
تاريخ ارائه
12/1/2019 12:00:00 AM
-
متن كامل
71021
-
پديد آورنده
حانيه مبارزخو
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/03/01
-
عنوان به انگليسي
Study of optimization methods to increase the efficiency of renewable energy
-
كليدواژه هاي فارسي
زنجيره تامين سوخت زيستي ريزجلبك , بهينه سازي , طراحي شبكه , پايداري , مكان يابي -مسيريابي
-
كليدواژه هاي لاتين
Microalgae Biofuel Supply Chain , Optimization , Network Design , Sustainability , Location _ Routing
-
لينک به اين مدرک :