-
شماره ركورد
8579
-
عنوان
مديريت ريسك هاي اجرا و بهره برداري آسفالت ، در مناطق شهري سردسير
-
سال تحصيل
1400
-
استاد راهنما
دكتر يونس ملكي تبار
-
استاد مشاور
دكتر حسن ملكي تبار
-
چکيده
مقدمه
در بررسي مديريت هر پروژه سه عامل اصلي زمان ، كيفيت و هزينه نقش اصلي را دارد . مديريت ريسك پروژه (1) بعنوان يكي از زير شاخه هاي مديريت پروژه در زمان هاي اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است . مديريت ريسك پروژه شامل فرايندهاي برنامه ريزي مديريت ريسك، شناسايي، تجزيه و تحليل، برنامه ريزي پاسخ، پياده سازي پاسخ، و نظارت بر ريسك در يك پروژه مي باشد (PMBOK) (2) و طبق تعريف مصطلح ، ريسك ، عدم قطعيت در يك پروژه است .
جايگاه شهرداري در ايران با اغلب كشورهاي دنيا متفاوت ، يك موسسه عمومي و رسميت آن ناشي از راي مردم است .
شهرداريها با وزارت كشور هم در ارتباط هستند و بنوعي شعبه هاي تابعه وزارت كشور محسوب مي گردند ، همچنين شوراهاي شهر با انتخاب شهردار ونيز با تصويب بودجه ، اصلاح و متمم بودجه و تفريق بودجه سالانه شهرداري و شركتهاي وابسته به آن و تصويب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداري و سازمانهاي وابسته (مصوب 11/4/1334 با اصلاحات و الحاقات بعدي) در جايگاه و نقش مديران موثر هستند از مهمترين پروژه هاي خدماتي و هزينه بر شهرداري ، توليد ، مصرف و نگهداري بتن آسفالتي است ، با شناخت علمي و بررسي مقاله هاي معتبر جهاني در زمينه آسفالت و همچنين با بررسي نقش مديران ، شناخت جايگاه و ساختار مديريتي شهرداري به مديريت ريسك در پروژه آسفالت در شهرها (مناطق سردسير ) و رفع ريسك هاي محتمل در توليد و مصرف ، نگهداري و هزينه هاي مربوط به اين پروژه ميشود كمك كرد .
1. Project Risk Management 2. Project Management Body of knowledge
واژههاي كليدي: مناطق سرد سير ، شرايط يخ بندان ، تراشه آسفالت ، چرخه ذوب و يخ ،آسفالت نفوذ نا پذير، كف قير، فيلر
بيان مساله
آسفالت نوعي بتن گران قيمت و بسيار كارا است ، اين نوع بتن قابليت استفاده در اكثر مناطق كشور را دارد، در حال حاضر استفاده از اين نوع بتن به علت وجود مصالح از جمله قير ارزانتر نسبت به دنيا ، و داشتن مزيت هاي فيزيكي ازجمله انعطاف و شكل پذيري (الاستو پلاستيسيته) ، تحمل و دوام در مقابل بارهاي زنده (خستگي مصالح) براي روسازي در راه و شهرها ، از مقبوليت بسياري برخوردار است.
از طرف ديگر آسفالت داراي ضعف هايي نيز ميباشد ؛ از آن جمله :
نشست ، انواع تركها ، مواج شدن، بروز لكه هاي قير ، كاهش مقدار قير در اثر گذشت زمان و جداشدن سنگدانه ها و نفوذ آب ، بروز چاله و آبگرفتگي ، زبر شدن سطوح روسازي و غيره.
اين ضعفها در نهايت باعث از دست رفتن منابع ملي، استهلاك سريع وسايط نقليه ، بروز تصادفات ، كندي حركت و افزايش بار ترافيكي، و غيره مي شود.
با توجه به حجم توليد ، اجرا ، نگهداري و مصرف اين نوع بتن ، مي توان با مديريت صحيح و علمي ، درك صحيح از ريسكها و امكانات و شرايط ، از ؛ هدر رفت اموال عمومي ، افزايش هزينه هاي نگهداري، نارضايتي اجتماعي ، جلوگيري كرده و بهره برداري از اين محصول را با صرفه تر و اقتصادي تركرد.
نوع قير و طرح اختلاط مصالح در مناطق مختلف كشور با توجه به استاندارد هاي ASTM (2) AASHTO(1) متفاوت است و مانند بسياري از مسائل علمي ديگر ؛ ديدگاههاي مديريتي ، نكات فني ، روش هاي بكار گيري و تصميم گيري در
( توليد ، حمل ، مصرف و نگهداري) پروژه هاي آسفالتي با مرور زمان پيشرفت كرده است.
در ادامه بحث با توضيح مختصردلايل مقبوليت اين نوع بتن و اشاره به معايب آن در روسازي ، با توجه به نكات فني و آزمايشگاهي آسفالت ، سوابق و شروع پروژه آسفالت ، نحوه مديريت هاي گذشته و بررسي چندي از مقالات علمي معتبر؛ نسبت به طرح مشكلات و موانع در پروژه آسفالت ، بويژه در مناطق سرد سير كوهستاني از جمله بحث (فصول كار، معضل يخزدگي و تخريب هاي ناشي از آن و غيره) ، ريسك هاي مديريتي اين پروژه پرداخته و نحوه مواجهه با اين مسائل توضيح داده ميشود.
1. American Association of State Highway and Transportation Officials
2. American Society for Testing and Materials
-
نام دانشجو
مهدي بخشي زاد
-
تاريخ ارائه
6/20/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
71613
-
پديد آورنده
مهدي بخشي زاد
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/03/30
-
عنوان به انگليسي
The management of asphalt implementation risks in the cold urban Areas
-
كليدواژه هاي فارسي
مناطق سرد سير ، شرايط يخ بندان ، تراشه آسفالت ، چرخه ذوب و يخ ،آسفالت نفوذ نا پذير، كف قير، فيلر
-
كليدواژه هاي لاتين
Asphalt chips ، Impermeable asphalt ، bitumen foamed ، urban Areas، filler،
-
لينک به اين مدرک :