-
شماره ركورد
9713
-
عنوان
بررسي آزمايشگاهي و عددي اثر چيدمان در سيستم منفصلپي-شمع
-
سال تحصيل
1399-1400
-
استاد راهنما
جناب آقاي دكتر محسن صابرماهاني
-
چکيده
به منظور طراحي پي، اولين انتخاب مهندسين طراح، براي كنترل نشست و فراهم نمودن ظرفيت باربري به ميزان مناسب، گزينه پي سطحي است و در صورت ضعف خاك، گزينه¬هاي بهبود خاك علاوه بر پي سطحي مد نظر مي¬باشد اما در صورت كافي نبودن، پي هاي عميق همانند سيستم فونداسيون شمعي مد نظر قرار مي¬گيرد.
در گذشته طراحي پي¬- شمع، با فرض تحمل كل بار سازه به طور مستقيم توسط شمع¬ها صورت گرفته و شمع¬ها براي كل بار سازه طراحي شده است.
در دهه¬هاي اخير يك رويكرد جديد ما بين پي سطحي و پي¬هاي عميق به نام سيستم راديه-شمع مد نظر قرار گرفته¬است كه نام ديگر آن سيستم راديه-شمع كاهنده نشست است. در اين نگرش، شمع¬ها كنترل ميزان نشست را فراهم نموده تا اينكه تمام بار را تحمل نمايند. سيستم پي-شمع يك راهكار عملي واقتصادي در بهبود عملكرد و سرويس پذيري سازه با كاهش نشست به ميزان قابل قبول است. به طوري كه كوك در سال 1986گزارش كرد كه 30درصد بار كل سازه در سيستم پي-شمع مي¬تواند توسط پي تحمل شود [1].
آرايش شمع¬ها، بايد به گونه¬اي انتخاب شود كه سطح هندسي مورد نياز با توجه به كاربري روسازه را فراهم آورد و افزون بر آن از باربري كافي با توجه به بارهاي وارد بر گروه شمع برخوردار باشد. در ضمن بايد تغيير مكان يا نشست افقي و قائم گروه شمع در حد مجاز روسازه باشد. بهينه بودن تعداد شمع¬ها و همچنين ضخامت سرشمع نيز ضروري است به نحوي كه هرچه فاصله شمع¬ها از هم بيشتر باشد، تعداد شمع در گروه كمتر مي¬شود ولي باتوجه به افزايش بار وارد بر هرشمع، ممكن است قطر يا طول شمع¬ها زياد شود. همچنين با افزايش فاصله شمع¬ها از همديگر، نياز به استفاده از سر شمع¬هاي قوي¬تري به وجود مي¬آيد. در بهينه سازي گروه شمع، بايد به همه اين عوامل توجه كرد. در طراحي آرايش گروه شمع، نوع و آرايش هندسي بارهاي وارد بر شمع¬ها هم موثر است. اگر لنگر خمشي بزرگي بر گروه شمع وارد شود، قرار دادن شمع¬ها با فاصله از مركز گروه الويت دارد، زيرا شمع¬هاي واقع در مركز گروه در تحمل خمش نقش زيادي ندارند [2].
نكته مهم در انتخاب آرايش و طراحي گروه شمع، توجه به روش اجرا و رواداري¬هاي رايج در اجرا است. در برخي شرايط مثل برخي سازه¬هاي دريايي، نمي¬توان شمع¬ها را با رواداري¬هاي بسيار كوچك اجرا كرد، به عبارت ديگر اگر از شابلون استفاده نشود، نمي¬توان شمع¬ها را به صورت دقيق در محل پيش¬بيني شده در طرح اجرا كرد و گاهي تا چند ده سانتي¬متر خطا وجود دارد. وصل كردن شمع¬ها به عرشه و نوع عرشه، بايستي به گونه¬اي طراحي شوند كه اين نوع خطا¬ها را در نظر بگيرند. به عنوان مثال، در چنين شرايطي بتن¬ريزي درجا بهتر از اجراي پيش¬ساخته مي¬باشد. بنابراين در طراحي گروه شمع و عرشه، رواداري¬هاي اجرايي هم بايد مورد توجه باشد.
-
نام دانشجو
عليرضا زارع گنجارودي
-
تاريخ ارائه
8/29/2021 12:00:00 AM
-
متن كامل
72259
-
پديد آورنده
عليرضا زارع گنجارودي
-
تاريخ ورود اطلاعات
1400/06/08
-
عنوان به انگليسي
Experimental and numerical study on the impact of arreangements in non connected pile raft
-
كليدواژه هاي فارسي
پي شمع منفصل , گروه شمع , ظرفيت باربري , چيدمان شمع
-
لينک به اين مدرک :