-
شماره ركورد
10099
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10099
-
پديد آورنده
بهروز شريفي
-
عنوان
تصميمگيري در اكتشاف و توسعه ميدانهاي نفت و گاز با استفاده از فناوري لرزه نگاري و كاربرد تئوري بيز در آن
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت اجرايي (EMBA)
-
سال تحصيل
پاييز 1389
-
تاريخ دفاع
پاييز 1389
-
استاد راهنما
دكتر مير بهادر قلي آريا نژاد
-
چكيده
چكيده
تصميمگيري در خصوص حفاري در ميدانهاي هيدروكربوري ناشناخته، توسعه ميدانهاي كشف شده و حفاظت و صيانت از مخازن فعال در شرايط كنوني يكي از چالشهاي مهم در صنعت نفت كشور ميباشد. در اين روش ابتدا به جمعآوري اطلاعات در خصوص ويژگيهاي مهم مخازن نفت و گاز در چهار بخش رسوب گذاري و سنگ مخزن - تله نفتي- تشكيل و مهاجرت هيدروكربن - ماندگاري هيدروكربن بعد از انباشتگي پرداخته و با توجه به نوع مطالعه مخزن از نظر اكتشافي، توسعهاي يا توليدي بودن آن يك عمليات لرزه نگاري دو بعدي يا سه بعدي در روي ميدان انجام داده و نتايج حاصله جديد جمع آوري شده و بعنوان يك پايگاه داده جديد مورد استفاده قرار ميگيرد.
با توجه به نتايجه حاصله از عمليات لرزه نگاري و استفاده از دادههاي اوليه موجود هر ميدان در شرايط قبل از لرزه نگاري جديد يا اولين لرزه نگاري با كمي كردن اطلاعات كيفي قبلي و جديد، و استفاده از اين اطلاعات بعنوان اطلاعات اوليه قانون بيز و اطلاعات جديد بدست آمده پس از لرزه نگاري بعنوان اطلاعات ثانويه به محاسبه احتمال وضعيت ميدان پرداخته تا شرايط تصميمگيري در خصوص حفاريهاي جديد يا اكتشافي از ريسك كمتري برخوردار شوند. در اين خصوص نيز ميدان خانگيران كه يكي از ميدانهاي مهم در شمال شرق كشور در حوضه رسوبي كپه داغ ميباشد به عنوان مطالعه موردي مورد نقد و بررسي قرار گرفته است.
در اين پاياننامه ما به بررسي و ارائه يك مدل ميپردازيم كه با استفاده از دادههاي لرزه نگاري و به كارگيري قانون بيز در احتمالات در جهت كاهش ريسك تصميمگيري در حفارهاي مورد نياز در هريك از ميدانهاي مورد مطالعه گامي برداشته شود.
واژگان كليدي: تصميمگيري ـ اكتشاف و توسعه ـ تئوري بيز ـ فناوري لرزه نگاري.
-
لينک به اين مدرک :