-
شماره ركورد
10148
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10148
-
پديد آورنده
صبا سمنكان
-
عنوان
مقايسه تأثير نانولوله هاي كربني بر رفتار شكست سه نوع نانوكامپوزيت با پايه هاي مختلف
-
مقطع تحصيلي
درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي مكانيك گرايش طراحي كاربردي- مكانيك جامدات
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1390
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1390
-
استاد راهنما
دكترمجيدرضا آيت¬اللّهي
-
چكيده
چكيده
استفاده از نانولوله¬هاي كربني در پيشرفت علم و فناوري، به دليل خواص منحصر بفرد و بي¬نظير آنها، در سال¬هاي اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است. تحقيقات بسياري در زمينه¬ي تقويت پايه¬هاي پليمري توسط اين نانوذرات انجام پذيرفته اما به تأثير نوع پايه بر ميزان تقويت¬كنندگي آن كمتر توجه شده است.
در اين پايان¬نامه سعي شده است تا رابطه¬ي بين خواص پايه¬ي پليمري و نقش تقويت¬كنندگي نانولوله¬هاي كربني مورد بررسي قرار گيرد. بدين منظور از سه نوع رزين پرمصرف صنعتي، يعني اپوكسي، وينيل¬استر و پلي¬استر استفاده گرديده و با افزودن 5/0% وزني از نانولوله¬هاي كربني عامل¬دار نشده چندديواره و تهيه¬ي نمونه¬هاي استاندارد كشش و شكست و آزمايش خواص الكتريكي، اثر تقويت¬كنندگي آن تحت مطالعه قرار گرفته است.
نتايج آزمايش عدم تغييرات محسوس مدول الاستيسيته را براي دو رزين وينيل¬استر و پلي¬استر، و افزايش آن را براي اپوكسي نشان داده و براي استحكام كششي نيز در هر سه نوع رزين روندي كاهشي مشاهده شده است. همچنين نتايج مقادير چقرمگي شكست مود I، افزايش اين پارامتر را براي دو رزين وينيل¬استر و پلي¬استرو كاهش اندك آن را براي اپوكسي نشان داده است. براي مقادير چقرمگي شكست مودهاي تركيبي روند منظمي مشاهده نگرديد. آزمايش خواص الكتريكي، افزايش رسانايي الكتريكي را براي دو رزين وينيل¬استر و اپوكسي و عدم تغيير آن را براي پلي¬استر نشان داد. به منظور تحليل بهتر مكانيزم¬هاي شكست، تصاوير ميكروسكوپ نوري و الكتروني از سطوح شكست نيز مورد بررسي قرار گرفته¬اند.
واژههاي كليدي: پليمر ترموست، نانولوله¬هاي كربني، نانوكامپوزيت، خواص مكانيكي، خواص الكتريكي
-
لينک به اين مدرک :