-
شماره ركورد
10536
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10536
-
پديد آورنده
مينا صفاري
-
عنوان
طراحي منظر خيابان شهري با رويكرد پايداري (نمونه موردي خيابان شريعتي تهران )
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - طراحي شهري
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1390
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي بهزادفر
-
استاد مشاور
دكتر مجيد مفيدي شميراني
-
چكيده
منظر شهر و فضاي هاي شهري ، به عنوان مجموعه اي از عناصر طبيعي و مصنوع اعم از كالبد و فضاهاي شهر ، انسان ها ، رفتارها ، فعاليت هاي آن ها و... به عنوان نخستين جلوه از شهر ، آيينه تمام نماي ويژگي هاي تاريخي ، فرهنگي ، اقتصادي ، طبيعي و حتي سياسي آن شهر است . نابساماني و آشفتگي فضاهاي منظر شهري ، به عنوان نتيجه نارسايي هاي موجود در روابط عوامل موثر بر شهر در ابعاد و لايه هاي مختلف آن ، تاثيرات قابل توجهي بر روحيات و رفتارهاي شهروندان داشته ، سبب تنزل كيفيت هاي محيطي در ديدگاه شهروندان شده و نارضايتي نسبت به شهر و عدم تلاش براي بهبود وضعيت آن توسط شهروندان را به همراه دارد .
با اين وجود امروزه شهرهاي ما كانون تجلي ناسازي ها و نابساماني ها در زمينه منظر شهري هستند . وجود انواع و اقسام نماهاي بي بهره از معيارهاي زيبايي شناختي ، بالكن هاي مملو از وسايل بي استفاده ، تابلوهاي تبليغاتي متعدد با تنوعي گيج كننده ، وجود انواع چاه ها و چاله ها در معابر ، انواع الودگي هاي صوتي و زيست محيطي و... تنها بخش كوچكي از موارد نقض حقوق شهروندان در برخورداري از منظر شهري مطلوب و زندگي در محيطي آرامش بخش هستند .
پرداختن به اين موضوع با روش ها و شيوه هاي مختلفي مي تواند صورت گيرد ، كه در اين پژوهش با رويكرد پايداري ، روش مطالعه موردي و شيوه مبتني بر مشاهده به انجام رسيده است .
توسعه پايدار ، در سال هاي پاياني قرن بيستم ، به عنوان يكي از مناظرات محوري جهان ، تقريبا تمامي عرصه هاي حيات بشري نظير نابرابري ، آموزش و بهداشت ، محيط زيست ، حقوق زنان و كودكان ، آزادي ملت ها و ... به عنوان گسترده اي نوين با داعيه پاسخگويي به مسايل خطيري كه چرخه حيات ، طبيعت و انسان را به مخاطره افكنده است ، در عرصه جديد مطرح شده است . لذا پرداختن به بحث پايداري از نيازهاي جوامع و شهرهاي امروزي مي باشد .
براي انتخاب نمونه موردي ، فضاهاي مختلفي از مكان هاي شهري ، كه با توجه به ادبيات جاري در باب توسعه پايدار و بحث گسترده اي كه در هم پيوندي با خيابان هاي اصلي در گرفته است ، به نظر رسيد كه انتخاب يك خيابان اصلي در پايتخت ايران كه براي شهرهاي ديگر نمونه است ، مفيد باشد . در اين راستا خيابان شريعتي به عنوان ميدان مطالعات موردي انتخاب شد ، كه پس از طي فرايند طراحي شهري ، راهكارهاي سازگار با رويكرد پايداري در حوزه طراحي شهري ارايه شده است .
كلمات كليدي : هنجارهاي كيفي پاسخ دهندگي محيط ، منظر فضاي شهري ، پايداري ، منظر پايدار خيابان شهري ، خيابان دكتر شريعتي تهران
-
لينک به اين مدرک :