-
شماره ركورد
10598
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10598
-
پديد آورنده
عبدالله اميرخاني شهركي
-
عنوان
آسيب شناسي تصاوير پزشكي با استفاده از نگاشت هاي ادراكي فازي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق - الكترونيك
-
سال تحصيل
مهرماه 1391
-
تاريخ دفاع
مهرماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمد رضا موسوي- دكتر شهريار برادارن شكوهي
-
چكيده
تشخيص ضايعات اينتراداكتال پستان همواره يكي از چالش بر انگيزترين مباحث مطرح در زمينهي سرطان سينه بوده است. اين ضايعات كه از لحاظ پاتولوژي به سه دسته تقسيم مي شوند عبارتند از: UDH، ADH و DCIS. از آنجا كه در افراد مبتلا به UDH نياز به هيچ گونه جراحي وجود ندارد، لذا جداسازي اين ضايعات اهميت فراواني دارد. در اين نگرش جراح به معناي واقعي كلمه درمانگر است و انجام جراحي براي اثبات سرطان و مرحله بندي آن غيرضروري و غيرقابل حمايت است .جراحي فقط براي درمان سرطان آن هم در يك مرحله و درمان ضايعات خوش خيم علامت دار انديكاسيون دارد.
در اين تحقيق روش جديدي بر مبناي نگاشت هاي ادراكي فازي(FCM) براي جداسازيUDH از ساير ضايعات اينتراداكتال پستان معرفي شده است. هدف از اين تحقيق افزايش دقت دسته بندي اين ضايعات با استفاده از يك فرايند جديد فازي سازي داده مي باشد. مدل پيشنهادي با استفاده از داده هاي واقعي بيماران مبتلا به اين ناهنجاري ها مورد ارزيابي قرار گرفت. 10 مورد از مهمترين ويژگي هاي مورد نياز براي جداسازي اين ضايعات توسط سه پاتولوژيست استخراج شد و به عنوان مفاهيم اصليFCM به كار گرفته شد. ميزان تاثير ويژگي ها بر يكديگر و تاثير هر يك بر روي مفهوم نهايي به صورت عبارات زباني و در قالب روابط فازي استخراج گرديد. پس از نافازي سازي، ماتريس ضرايب FCM محاسبه و بدست آمد. دقتي در حدود 94% براي UDH و درحدود 91% براي DCIS بدست آمد. مقايسه اين اعداد با اعداد بدست آمده از تشخيص سه پاتولوژيست و هم چنين روش هاي ديگر (مانند NN و SVM) بيانگر دقت بالا و قابل اعتماد اين روش است.
دقت بدست آمده برابر با 35/95% مي باشد. هم چنين مقادير FPR و FNR برابر با 0% و 84/7% گزارش شدند. نتايج حاصل نشان داد كه FCM پيشنهادي نه تنها داراي دقت بسيار بالايي است، بلكه قادر مي باشد همزمان با كاهش ميزان FPR به صفر، FNR قابل قبولي نيز ارائه دهد.
واژههاي كليدي: نگاشت هاي ادراكي فازي، ضايعات اينتراداكتال پستان، يادگيري فعال هبين، آسيب شناسي، دسته بندي
-
لينک به اين مدرک :