-
شماره ركورد
10835
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10835
-
پديد آورنده
مجيد پسنديده پور
-
عنوان
طراحي و شبيه سازي عددي توربين آبي جريان متقاطع
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مكانيك - تبديل انرژي
-
سال تحصيل
آبان ماه 1391
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر فرداد
-
استاد مشاور
دكتر درخشان
-
چكيده
در مطالعه حاضر توربين جريان متقاطع نصب شده در نيروگاه دره تخت ازنا مورد بررسي قرار گرفته است. اين نيروگاه با دبي 840 ليتر بر ثانيه و 50 متر ارتفاع، در سرعت دوراني 600 دور بر دقيقه، تنها 198 كيلووات برق توليد مي¬كند. در اين پايان¬نامه با بررسي عددي رفتار ديناميكي سيال، مشكلات طراحي توربين مورد نظر، شناسايي و در نهايت راه¬حل¬هايي براي افزايش بازده و بهبود عملكرد آن ارائه گشته است.
براي ملاحظه دلايل افت عملكرد، جريان عبوري از توربين با استفاده از نرم افزار تجاري Ansys/CFX شبيه¬سازي گرديد. هندسه مدل شده، شامل چرخ، نازل همراه با تيغه راهنما، محفظه و شفت مي¬باشد. برخي از نقاط شبيه سازي شده با استفاده از داده¬هاي توربين واقعي اعتبار سنجي شدند. براي مدل كردن چرخش بين صفحات چرخ، محفظه و نازل از مدل چرخ يخ زده استفاده شده است. جريان به صورت سه بعدي وگذرا حل شده و مدل توربولانسي k-ε به كار رفته است. براي مدل كردن جريان دو فاز آب- هوا از مدل همگن سطح آزاد استاندارد استفاده شده است. براي بررسي اثر پارمترهاي هندسي بر عملكرد توربين از شش مورد مختلف استفاده شد.
در بخش نتايج منحني¬هاي عملكرد توربين بدست آمده و پارامترهاي تاثير گذار بر عملكرد توربين مانند زاويه حمله، زواياي نسبي ورود و خروج پره، تعداد پره¬ها و همچنين اثر استفاده از شير هوا مورد بررسي قرار گرفتند. از مهمترين عوامل افت توان خروجي، شكل نامناسب نازل، زاويه نسبي ورودي پره و تعداد پره نامناسب و عدم استفاده از شير مكش هوا، تشخيص داده شدند.
در نهايت با اصلاح توربين، بازده آن از 52 درصد (بازده محاسباتي) در مورد 1 به 66 درصد در مورد 6 افزايش يافت. به عبارت ديگر بازده توربين جريان متقاطع نيروگاه ازنا 14 درصد افزايش داده شد.
واژههاي كليدي: توربين جريان متقاطع، توربين آبي ميشل بانكي، شبيه سازي عددي، نيروگاه آبي كوچك، نيروگاه آبي ازنا.
-
لينک به اين مدرک :