-
شماره ركورد
10967
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10967
-
پديد آورنده
محمد ابراهيم صادقي
-
عنوان
پيشنهاد يك چارچوب براي ارزيابي ظرفيت پارك هاي علم و فناوري در ايجاد مزيت رقابتي براي شركت هاي مستقر در آنها
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت سيستم و بهره وري
-
سال تحصيل
شهريور 1391
-
تاريخ دفاع
شهريور 1391
-
استاد راهنما
دكتر سعيد ميرزامحمدي
-
چكيده
چكيده
با توسعه ي روزافزون علم و فناوري، اقتصاد و صنعت از چارچوب سنتي خود خارج شده اند و هر روز بيش از پيش دانش محور مي گردند؛ تا آنجا كه اقتصاد جديد را اقتصاد دانش بنيان ناميده اند. پارك هاي علم و فناوري از ابزارهاي شناخته شده در زمينه رشد و توسعه ي شركت هاي دانش بنيان مي باشند. اين نهادها در سالهاي اخير مورد توجه سياستگذاران علم و فناوري كشور نيز قرار گرفته اند. مطالعه ي نحوه ي اثرگذاري اين نهادها بر توسعه ي شركت هاي دانش بنيان و شناسايي عوامل تاثيرگذار بر كسب مزيت رقابتي توسط شركت هاي مستقر در اين پارك ها موضوع اين پايان نامه بوده است.
در اين پايان نامه پس از بررسي گسترده مطالعات موجود در اين حوزه، عوامل كليدي تاثيرگذار شناسايي شدند و با استفاده از نظر خبرگان، متناسب با شرايط كشور اصلاح شده و در يك چارچوب مناسب قرار گرفتند. اين چارچوب شامل چهار بعد «نيروي انساني»، «تحقيق و توسعه و انتقال فناوري»، «تسهيلات» و «توسعه ي بازار» بوده و داراي دوازده زيرعامل نيز مي باشد.
در نهايت با استفاده از اين چارچوب دو پارك علم و فناوري با سابقه و پيشرو كشور –پارك فناوري پرديس و پارك علم و فناوري شيخ بهايي اصفهان-مورد بررسي قرار گرفتند و با استفاده از تجزيه و تحليل ميزان اهميت عوامل و نيز تاثير پارك ها بر بهبود آنها، عملكرد نسبي اين پارك ها در بهبود عوامل بررسي شد و همچنين با استفاده از تست هاي آماري آنووا و كروسكال واليس اين دو پارك با يكديگر مقايسه شدند. در نهايت نيز با استفاده از نتايج به دست آمده و با استفاده از نتايج حاصل از تحليل تكنيك ديماتل، اولويت هاي عمل و برنامه ريزي براي اين پارك ها به دست آمد.
واژههاي كليدي: پارك هاي علم و فناوري، شركت هاي دانش بنيان، مزيت رقابتي، تصميم گيري با معيارهاي چندگانه فازي
-
لينک به اين مدرک :