-
شماره ركورد
11050
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11050
-
پديد آورنده
حوريه احمديان چاشمي
-
عنوان
طراحي محله مسكوني اكولوژيكال در بابلسر با رويكرد استفاده از انرژي هاي تجديدپذير
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
تير ماه 1391
-
تاريخ دفاع
تير ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر هاشم هاشم نژاد
-
چكيده
چكيده
اينك ما در جهاني زندگي مي¬كنيم كه در آن همه چيز با شتاب در حال تغيير است و اين تغيير شتابان، بسياري از مسائل پذيرفته شده و به ظاهر قطعي را نيز دستخوش تغيير نموده و در مسيري با سرنوشت نا معين هدايت مي¬كند.
امروزه محيط زيست ، صرفه جويي در مصرف انرژي¬هاي فسيلي و توسعه پايدار به مباحث بسيار مهم و رايج در سطح بين¬المللي تبديل شده¬اند. به طوري¬كه حفظ منابع انرژي، جلوگيري از آلوده كردن زمين و محيط زيست ، كاهش ميزان مصرف انرژي¬هاي فسيلي و هم زيستي با شرايط طبيعي و اقليمي مبدل به يكي از مهمترين تدابير در معماري و شهر سازي شده و معماران و شهرسازان را ملزم به رعايت اصول و قواعد خاصي در زمينه ساخت و ساز مي¬كند. افزايش مداوم جمعيت، كشورهاي جهان را بيش از پيش با مشكل كمبود انرژي رو به رو ساخته و حيات بشر را تهديد مي¬كند . شايد با كوشش مداوم دانشمندان، پرتو اميدي بر چهره حيات بر روي كره خاكي بتابد و بيم متلاشي شدن تمدن بشر در اثر كمبود انرژي و كثرت آلودگي محيط، از بين برود.
معماري سنتي ايران چه در بخش مسكوني و چه در بخش غير مسكوني و همينطور تلفيق اين دو در سطح وسيع-تري به نام شهر، داراي ويژگي¬هاي منحصر به فردي است كه ضمن توجه به مسايل زيباشناختي و حفظ محيط زيست پاسخگوي نياز هاي اقليمي هر منطقه نيز بوده است . فنون و قواعد به كار رفته در اين معماري، بسياري از مفاهيم نوين در عرصه معماري پايدار را درخود به وضوح دارد. مسكن پايدار نيز در پي يافتن همجواري انسان در فضاي سكونتي خويش با طبيعت است به گونه اي كه آسيب و صدمه محيط زيست به كمترين حد خود برسد و هماهنگي با محيط به بيشترين حد خود. در مناطقي كه ارتباط انسان با محيط طبيعي بيشتر است، مانند مناطق شمالي ايران لزوم توجه به مسكن پايدار به ويژه از بعد زيست محيطي بيشتر نيز خواهد شد.
در اين پايان¬نامه ابتدا ديدگاه¬هاي نوين و سپس ديدگاه گذشتگان - با مطالعه معماري بومي شمال- در مورد مسكن پايدار و استفاده از انرژي¬هاي محيطي در محلات مسكوني به گونه اي هماهنگ با محيط و بدون آسيب رساندن به اكوسيستم¬هاي محيطي مورد بررسي قرار مي¬گيرد و در نهايت در غالب احكام طراحي خاص پروژه راهكارهايي براي طراحي محلات مسكوني پايدار محيطي ارائه مي¬گردد كه در بخش طراحي مورد استفاده قرار مي-گيرد. به طور كلي اين پايان نامه در نه فصل ارائه شده است : در فصل اول به بيان كليات طرح پرداخته شده است و در فصل دوم تا فصل پنجم مباني نظري پايداري به تفصيل ارائه شده و در ادامه در فصل ششم نمونه هاي كار شده در نقاط مختلف جهان بررسي شده است. در فصل هفتم و هشتم نيز اقليم سايت و بستر طرح مورد بررسي دقيق قرار گرفت و احكام خاص طراحي مطرح شدو در فصل نهم نيز طرح نهايي با توجه به نتايج حاصل از فصول قبل ارائه شده است.
واژه هاي كليدي :
محلات مسكوني، پايداري، معماري بومي ، انرژي هاي تجديد پذير.
-
لينک به اين مدرک :