-
شماره ركورد
11153
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11153
-
پديد آورنده
سعيده دهناد
-
عنوان
تاثير نيروهاي هيدروديناميكي موج بر آرايش مهاربندهاي سكوي نيمه شناور
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران - سازه هاي دريايي
-
سال تحصيل
مهر ماه 1390
-
تاريخ دفاع
مهر ماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر باقر ذهبيون - دكتر سعيد مظاهري
-
چكيده
چكيده
مواجه شدن با شرايط محيطي دريا براي يك سازه شناور امري اجتناب ناپذير است. اين شرايط محيطي كه مهمترين آنها امواج هستند نيروهائي را بر سازه شناور وارد ميكنند. اين سازهها مانند سكوي نيمهشناور، مخازن شناور توليد و ذخيره نفت و گاز و سكوهاي پايه كششي بايد قابليت مستقر شدن در محل عملياتي خود را داشته باشند كه يكي از روشها، مهاربندي آنهاست. در اين حالت سازه رفتاري متفاوت از سازه مهار نشده از خود نشان ميدهد. نيروي موج باعث حركت سازه شده و متعاقبا نيرويي در مهاربند توليد ميشود. مهاربند نيز حركت سازه را كنترل (محدود) ميكند. جرم، سختي و استهلاك سه پارامتر اصلي هستند كه در معادلات ديفرانسيل حركت وارد ميشوند. تركيب آنها نيز از مهمترين عوامل در تحليل عملكرد سازه ميباشند.
در اين تحقيق سعي شده است كه با تغيير زاويه آرايش مهاربندي ميزان نيروهاي ايجاد شده در هر مهاربند سكو مورد بررسي قرار گرفته و در نهايت رابطه اي بين زاويه مهاربندها و نيروي هيدروديناميكي وارد بر آن به دست آيد.
جهت مدلسازي و تحليل نيروهاي هيدروديناميكي ناشي از موج از مدل MOSES استفاده شده است. ضمنا جهت تحليل نتايج به دست آمده سكوي نيمه شناور امير كبير واقع در درياي خزر به عنوان يك مثال موردي، مورد مطالعه قرار گرفته است. نيروهاي ايجاد شده در مهاربندهاي سكوي نيمه شناور امير كبير تحت اثر امواج كه اصليترين عامل ايجاد كننده اين نيروها هستند، در آرايشهاي مختلف محاسبه و نتايج با يكديگر مقايسه شده است. بدين ترتيب بهترين آرايش ممكن براي بهترين پاسخ و رابطهاي بين زاويه مهاربندها و نيروي هيدروديناميكي ايجاد شده در آنها به دست آمد. تركيب نيروهاي ايجاد شده در اثر امواج با ساير نيروها در اثر باد و جريانهاي دريائي براي مطالعات آتي پيشنهاد ميگردد.
واژههاي كليدي: سكوي نيمهشناور، مهاربندي، نيروي هيدروديناميكي، موج
-
لينک به اين مدرک :